lunes, 29 de noviembre, 2021  |  
Vila-real defensa el treball realitzat amb els EDUSI i presentarà al·legacions a la resolució del Govern Vila-real defensa el treball realitzat amb els EDUSI i presentarà al·legacions a la resolució del Govern

- 31 mayo, 2017 -

Els tinents d'alcalde Silvia Gómez i Xavi Ochando s'han reunit a Madrid amb Hisenda y han preguntat pels criteris seguits Vila-real defensa el treball realitzat amb els EDUSI i presentarà al·legacions a la resolució del Govern

Castellón Información

 Els tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Vila-real Silvia Gómez i Xavier Ochando han mantingut aquesta vesprada una reunió amb el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques per conéixer els criteris seguits pel Govern en la selecció de les Estratègies Urbanes de Desenvolupament Sostenible Integrat (Edusi) que rebran finançament europeu. En la trobada, la delegació ha defensat el treball municipal, participat per tots els grups i agents socials, i ha avançat la intenció del govern local de presentar al·legacions a la resolució del Ministeri.

“El document Edusi és una estratègia compartida i participada per tota la societat vila-realenca, aprovada per unanimitat tant pel Ple municipal com pel Consell de Participació Ciutadana, en la qual hem treballat molt i hem posat molta il·lusió tots. Des que vam tenir notícia de la resolució, ens vam posar en contacte immediatament amb el Ministeri per demanar cita i conéixer els motius pels quals el Govern central ha decidit no concedir a Vila-real aquesta segona convocatòria d’ajudes”, valora Gómez. “Després d’aquesta reunió, anem a analitzar i valorar tota la documentació, encara que la intenció és al·legar la resolució i defensar fins on faça falta els interessos dels veïns i veïnes de Vila-real”, agrega Ochando.

La reunió amb el Ministeri d’Hisenda es produeix després de la resolució de les ajudes europees a les Edusi publicada la setmana passada, que deixa fora dels fons Feder la proposta presentada per la ciutat a la segona convocatòria de subvencions. “Hem presentat una estratègia completa i participada per tota la societat, tenint en compte les indicacions aportades pel Govern en la primera convocatòria. Així i tot, l’Executiu central segueix deixant fora Vila-real d’unes ajudes que són fonamentals per a poder desenvolupar l’estratègia de futur de la qual ens hem dotat. No podem compartir aquesta decisió ni anem a tolerar que ningú pose en qüestió el treball de tanta gent, des de tècnics a entitats culturals, socials i tots els grups polítics en el consistori”, incideix Gómez. “Per açò, vam aprovar al Ple la reprovació al president de Diputació, perquè no anem a passar per alt que un dirigent, que és, a més, del mateix partit que governa a Madrid i que ens ha denegat les ajudes europees, es burle d’una qüestió tan important per al nostre futur”, agrega la tinent d’alcalde.

A més de presentar al·legacions, l’equip de govern treballa també en la presentació de l’estratègia DUSI a una tercera convocatòria de les ajudes europees. “Creiem en el nostre projecte, que és el de tots els vila-realencs, i anem a aprofitar totes les oportunitats per a defensar-lo i poder portar-lo a la pràctica”, conclou Ochando.

 

Whatsapp Telegram