Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:25

Un total de quatre empreses opten a l’adequació de la parcel·la per a l'execució del circuit BMX d’Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

El termini per a presentar ofertes al concurs d'adjudicació ha finalitzat amb les pliques de les signatures interessades a eliminar els abocaments il·legals acumulats en aquesta zona

Quatre empreses opten a l'adequació de la parcel·la situada entre l'avinguda José Ortiz i els carrers Alqueries i Morella d'Almassora per a l'execució del circuit BMX. El termini per a presentar ofertes al concurs d'adjudicació ha finalitzat amb les pliques de les signatures interessades a eliminar els abocaments il·legals acumulats en aquesta zona, la neteja de la qual donarà pas a les obres.

En total, l'aparició d'aquestes deixalles soterrades anys arrere en la parcel·la costarà a l'administració al voltant de 87.996,42 euros. És el preu que ha marcat el departament d'Urbanisme en el plec per a la licitació d'aquesta actuació. Les quatre empreses presentades no podran superar aquesta quantia en les seues ofertes i la guanyadora haurà de netejar els 2.200 metres quadrats de residus.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha reiterat el malestar de l'equip de govern després de l'aparició d'aquests abocaments no autoritzats que no va comportar multes per a empreses o particulars i que suposen un risc per al medi ambient. “Retirar aquestes deixalles costarà prop de 88.000 euros i retardar el projecte del ‘pump track’ a causa d'aquest procés administratiu que estem concloent ara”, segons la primera edil.

No en va, la retirada dels residus soterrats necessita d'un tractament especial per tractar-se de deixalles no convencionals. Entre els materials trobats figuren pneumàtics, rajoles, ferralla, restes d'obra i peces d'electrodomèstics, tots ells susceptibles d'una gestió específica per a garantizasr el respecte a l'entorn. És per això que el projecte inclou el transport a abocador del material procedent de l'excavació, el farciment i compactació mitjançant material adequat, la gestió dels residus i les pertinents mesures de seguretat i salut.

La neteja d'aquesta acumulació no autoritzada d'abocaments tindrà un termini d'execució d'un mes i, a continuació, arrancaran les obres del circuit de bicicletes sufragat al 50% per fons FEDER de la Unió Europea. En aquest cas, la construcció de la pista específica de BMX s'estendrà durant tres mesos una vegada que concloga el concurs públic, que va quedar desert la primera vegada i ara ha tornat a eixir a licitació.

Les obres de la pista, que se situarà al costat del col·legi Santa Quitèria, estan valorades en 210.000 euros i compten amb partida pressupostària específica en els comptes municipals d'enguany.