Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 30 de marzo del 2023 | Última actualización: 21:58

Advertisement
Advertisement

Els voluntaris de Protecció Civil de Vila-real es formen en primers auxilis i maneig de desfibril·lador de mà de l’IVASPE

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Han incrementat coneixements sobre reanimació cardiopulmonar básica, situacions de múltiples víctimes, feries, pèrdua de consciencia i ofegament

Castellón Información

Els voluntaris de Protecció Civil de Vila-real han finalitzat el ‘Curs de primers auxilis i maneig de desfibril·lador’ impartit per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). Els alumnes, que prèviament han superat el ‘Curs bàsic de voluntari de Protecció Civil’ i porten més d’un any a l’agrupació, han pogut aprendre al llarg de quatre dies a actuar davant qualsevol situació amb necessitats sanitàries.

Així, han rebut instruccions bàsiques sobre com protegir, alertar i socórrer la víctima, incrementant els seus coneixements sobre la col·locació en posició lateral de seguretat i sobre la reanimació cardiopulmonar bàsica i amb desfibril·lació, tant per a adults, com per a xiquets i lactants. Així mateix, els voluntaris han après a actuar en situacions de múltiples víctimes i a reaccionar davant ferides i hemorràgies, pèrdua de consciència, traumatismes, lesions per ona expansiva i aixafament, així com a atendre casos d’ofegament i a immobilitzar i transportar als ferits de manera segura.

El responsable del Servei Municipal de Protecció Civil, Ismael Solsona, recorda que els voluntaris de Protecció Civil “són persones que, lliure i desinteressadament, dediquen el seu temps a adquirir coneixements necessaris per a les situacions d’emergència, on les possibilitats professionals es queden desbordades davant la magnitud dels fets, de manera que en ocasions es requereix la col·laboració amb els serveis d’emergències, sempre d’acord amb els cursos que han rebut”.

Així mateix, Solsona destaca el paper de l’IVASPE a l’hora de formar les forces i cossos de seguretat i bombers, ja que “amb aquests cursos se’ls transmeten les necessitats que van a cobrir en les situacions d’emergència, completant la multidisciplinaritat necessària”.

D’altra banda, explica que qualsevol persona que desitge pertànyer a l’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Vila-real pot sol·licitar-ho a través del registre d’entrada de l’Ajuntament i superar les proves d’ingrés estipulades. “Gràcies a l’esforç que realitzen es pot oferir un servei digne per als ciutadans quan ho necessiten”, apunta i destaca que “a banda de formar-se, col·laboren en les funcions de seguretat i assistència en grans esdeveniments culturals, esportius i festius, per la qual cosa el seu treball i la seua integració en el cos són molt importants per a Vila-real”.

Advertisement
Advertisement