viernes, 30 de octubre, 2020  |  
Policia Local i centres d’Almassora demanen a les famílies prudència en accessos a col·legis Policia Local i centres d’Almassora demanen a les famílies prudència en accessos a col·legis

- 20 septiembre, 2020 -

L'Ajuntament senyalitzarà noves zones i marques per a preservar les distàncies de seguretat enfront de la Covid-19 Policia Local i centres d’Almassora demanen a les famílies prudència en accessos a col·legis

L’Ajuntament senyalitzarà noves zones i marques per a preservar les distàncies de seguretat enfront de la Covid-19

Castellón Información

La Policia Local d’Almassora reforçarà la seguretat en els accessos als centres educatius de la localitat després de detectar aglomeració d’acompanyants en les dues primeres setmanes del curs. Els equips directius dels sis col·legis i els dos instituts han mantingut aquesta setmana una reunió amb les coordinadores de medicina i infermeria de sanitat i els edils de Sanitat i Educació, Sergio Gómez i Raquel Barberà, respectivament, per a posar en comú protocols de prevenció de la Covid-19.

Així, la Policia Local ha determinat situar noves marques en les entrades als centres educatius amb l’objectiu que les persones que acompanyen als menors respecten la distància de seguretat i eviten contagis per reunions a les portes de col·legis i IES. D’aquesta manera, marcarà amb blava una zona de trànsit on no és possible detindre’s i una altra de color verd per a reservar l’espai al pas d’escolars. En última instància, la retolació roja prohibirà el pas cap a l’interior dels centres.

Tant aquests com la Policia Local han detectat determinades situacions que posen en risc el compliment dels protocols sanitaris fora dels col·legis. Així, al marge de la senyalització en el sòl, els agents fixaran les noves indicacions en els voltants per a sol·licitar la col·laboració ciutadana i “extremar les precaucions per a evitar contagis”, atés que les mesures especials establides en els centres, com l’obertura diversos punts d’entrada i eixida per a l’alumnat, “no seran suficients si no existeix prevenció diàriament”.

Així, els agents que s’ocupen de la mobilitat a les entrades i eixides recorden que “continuem en una situació de crisi sanitària i no podem relaxar la nostra conducta” que s’ha convertit en freqüent respecte a la “aglomeració d’acompanyants en els accessos als centres educatius”.

Entre les sol·licituds que trasllada la Policia Local a les famílies figura l’obligació de l’ús de la màscara i la petició que únicament acudisca un acompanyant per cada estudiant. A més, insten les famílies a abandonar la zona escolar després de deixar o recollir a l’alumnat i, per tant, a deixar lliure de pas els accessos per a mantindre la distància de seguretat corresponent.

Consistori, direcció de centres i coordinadores de salut recorden que les mesures adoptades a l’interior, així com la suspensió temporal de l’Escola Matinera i Vespertina, tenen com a objectiu protegir a l’alumnat i al personal dels col·legis i instituts, per la qual cosa suggereixen un major esforç col·lectiu per a garantir el descens dels casos de coronavirus.

Google+
Whatsapp Telegram