viernes, 18 de junio, 2021  |  
Peníscola segueix treballan en les millores del passeig marítim despres dels efectes de Glòria Peníscola segueix treballan en les millores del passeig marítim despres dels efectes de Glòria

- 3 junio, 2020 -

Martínez ha recordat que estan pendents de realitzar-se les tasques per part de la Generalitat en reposició renovació i reparació de passarel·les i rentapeus Peníscola segueix treballan en les millores del passeig marítim despres dels efectes de Glòria

 

Martínez ha recordat que estan pendents de realitzar-se les tasques per part de la Generalitat en reposició renovació i reparació de passarel·les i rentapeus

Castellón Información

Les àrees de Medi Ambient i Serveis de l’Ajuntament de Peníscola continuen amb els treballs de millora de la jardineria en el passeig marítim que discorre paral·lel a la platja Nord de la ciutat.

Les tasques van començar el passat 15 de maig amb la reposició de palmeres en aquest entorn, la jardineria del qual havia quedat greument afectada pel pas de la borrasca Glòria per la localitat.

La programació de tasques se centra en l’eliminació exhaustiva d’arena de jardineres i reposició de terra en tots els parterres per a plantació. Es replanta també la gespa en tots els trams i les tanques.

A més de la replantació de vegetació prevista, s’executen prèviament els treballs per a la reposició de l’escomesa per a les xarxes de reg, que se substitueixen íntegrament. De la mateixa manera, es realitzen les rases per a la col·locació de canonades i es procedeix a la reubicació dels aspersors.

“Els treballs de millora en aquest entorn seran molt importants” ha explicat l’edil de l’àrea de Serveis, Jorge Rovira, que ha recordat l’inici, fa ja un mes, dels treballs de neteja ordinària en platja, una vegada restablerta l’arena, i els treballs de reposició de mobiliari urbà, així com les obres de reconstrucció d’estructures, com el muret.

La inversió en el conjunt de tasques de reconstrucció del passeig marítim, per part de l’Ajuntament, supera els 800.000€.

En total, l’import estimat per part de l’Ajuntament, que destinarà per al desenvolupament de les obres en el seu litoral nord i sud, és de 2.070.322€, “quantitat que ens veiem abocats a assumir amb un préstec, a causa de l’inesperat de la situació i la falta de col·laboració per part del Govern central que, en la nostra opinió, hauria d’haver-se implicat en aquesta important tasca de retornar el nostre litoral a la normalitat” ha valorat Rovira.

El consistori exigeix rapidesa a la Generalitat en la reposició de passarel·les i rentapeus

Per la seua part l’alcalde, Andrés Martínez, que ha supervisat avui l’avanç dels treballs en matèria de jardineria a l’entorn del passeig, ha recordat que estan pendents de realitzar-se les tasques per part de la Generalitat Valenciana pel que respecta a la reposició, renovació i reparació de passarel·les i rentapeus, treballs que són de competència autonòmica.

Whatsapp Telegram