Noticias Castellón
viernes, 02 de diciembre del 2022 | Última actualización: 18:12

Nules referent per albergar este novembre testimonis de personalitats de la transició

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Dimarts tindrà lloc una nova conferència emmarcada en el cicle “La concordia fue posible” 

Nules seguirà la pròxima setmana amb el seminari-cicle de conferències “La concordia fue posible”, en concret dimarts, 15 de novembre, a les 19 hores  tindrà lloc al Teatre Alcázar la conferència “Las conspiraciones y tradiciones que acabaron con el primer presidente de la democracia” que impartirà Emilio Contreras, governador civil a Àvila i Santander durant la presidència d’Adolfo Suárez.

Des de l’Ajuntament de Nules, l’alcalde David García, assenyala que “Nules seguirà aquest mes de novembre sent referent al albergar els testimonis de diferents personalitats de la transició espanyola. De manera que, Nules albergarà fins al mes de juny del pròxim any a destacades personalitats d’aquesta època”.

De fet, amb aquest cicle de conferències es vol commemorar el 45 aniversari de les primeres eleccions democràtiques que va tindre lloc el passat 15 de juny, i els 45 anys de la Constitució Espanyola que se celebraran el pròxim any 2023.

Amb tot, s’ha previst també per a aquest cap de setmana una eixida per a visitar el Congrés dels Diputats i el Museu Adolfo Suárez a la que assistiran un total de 45 persones.

Així mateix, s’ha programat per al 13 de desembre la visita a Nules del exministre d’Agricultura, Jaime Lamo de Espinosa, per a impartir la conferència “Cómo se gestionó la incorporación de España en la CEE en materia de agricultura y ganadería”.

Miquel Roca, en representació dels impulsors i pares de la Constitució Espanyola, impartirà el 17 de gener de l’any 2023, una ponència relacionada amb el procés d’aprovació de la Constitució de l’any 1978.

També a finals del mes de gener, el dia 31, tindrà lloc una taula redona que comptarà amb convidats vinculats al Govern d’Adolfo Suárez com ara el cap de gabinet, Alberto Aza; l’assessor, José Ramón Caso; o  l’ex General i cap dels Serveis Secrets, Andrés Cassinello.

Al mes de febrer, més en concret el 22 de febrer,  visitaran Nules tres persones que varen viure en primera persona el 23F com ara l'ex diputat del Partit Comunista, Ramón Tamames; l'ex Ministre Rafael Arias Salgado i l'ex director de RTVE, Fernando Castedo.

El 21 de març seguirà el cicle de conferències amb la presència de Javier Rupérez, diplomàtic espanyol, ex secretari de Relacions Internacionals, diputat en el Congrés els anys 1979-1982 i 1986-2000, i  senador des de 1983 a 1986, qui impartirà la conferència “La política exterior de España durante la transición”.

Per a concloure aquesta programació s’han organitzat dos taules redones per a parlar tant de l'evolució de la cobertura mediàtica i de l'educació en aquest període. La primera tindrà com a convidats a periodistes i directors de mitjans de comunicació de l'època i tindrà lloc el 25 d’abril;  i la segona comptarà amb Ministres d’Educació de l’UCD, el PSOE i el PP, i es preveu per al 6 de juny.