Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 14:08

Les obres del col·legi Santa Quitèria d’Almassora acaben al maig

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

El trasllat eliminarà tots els barracons d’Infantil i Primària del municipi

Les obres del col·legi Santa Quitèria d’Almassora avancen a bon ritme per a finalitzar al maig i traslladar mobiliari durant les vacances escolars d’estiu per a obrir el centre el primer dia del nou curs. La constructora Civicons, adjudicatària de l’execució, ha aconseguit ja l’equador de l’obra després dels retards acumulats i en aquests moments liquida treballs per valor de més de 400.000 euros mensuals.

Els tècnics municipals validen un cronograma de treball marcat en aquests moments per les instal·lacions de subministraments, el muntatge de l’ascensor i l’enrajolat de corredors, entre altres, unes obres que es distribueixen en tot el perímetre. Diferents equips d’operaris es divideixen entre la planta baixa i el primer pis per a escometre la construcció per zones i complir el calendari. A més, altres treballadors duen a terme les escomeses sota el paviment dels carrers més pròxims per a connectar els subministraments.

Les obres adjudicades per 3.882.163,23 euros transformen la parcel·la del carrer Drets Humans en l’encreuament amb Morella. En aquest últim mes, la direcció ha certificat 414.563,68 euros i ja aconsegueix l’equador de la construcció inclosa en el pla Edificant de la Generalitat Valenciana per a acabar amb els barracons instal·lats en 2010.

Sense barracons

“És el tercer col·legi que construïm en aquesta legislatura i marcarà un abans i un després en el mapa d’infraestructures educatives d’Almassora, en el qual ja no quedarà cap estudiant d’Infantil ni Primària en barracons”, segons l’alcaldessa, Merche Galí, que ha visitat les obres aquesta setmana.

La construcció s’alça en una parcel·la de 5.041,70 metres quadrats per a albergar tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns. A més, el disseny del gabinet guanyador del concurs d’idees inclou zones per a administració, biblioteca, espais comuns i una aposta decidida per la llum natural en un entorn sense edificis alts que impedisquen la seua entrada per a reduir el consum energètic.

L’avanç de la construcció deixa veure ja les zones exteriors en les quals l’alumnat realitzarà activitats a l’aire lliure en un pati inclusiu per a prevaldre els jocs en equip. L’estructura del porxo central també està ja a la vista, com a punt de reunió, mentre que les pistes esportives quedaran en el lateral del recinte, al costat de l’espai per a l’hort escolar. A més, el jardí municipal de permacultura, projectat en la parcel·la contigua, permetrà a l’alumnat realitzar pràctiques relacionades amb el medi ambient.

Els revestiments de les façanes també deixen veure en aquests moments els acolorisques terracota i blanc que marcaran tot el bloc com a reclam de la llum natural, així com les escales interiors que connecten tots dos pisos i l’ascensor per a garantir l’accessibilitat a totes les persones.