Noticias Castellón
viernes, 02 de junio del 2023 | Última actualización: 00:51

Les obres de la plaça de la Pau avancen amb la instal·lació dels sistemes de drenatge sostenible

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcaldessa posa en valor els avanços en la remodelació de la cèntrica plaça sota criteris de sostenibilitat ambiental

La remodelació de la plaça de la Pau de Castelló se centra aquests dies en els treballs per a la instal·lació dels Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS), que aporten una solució urbana innovadora per a la gestió dels escolaments urbans des d’un enfocament més amable i d’una manera més racional i més sostenible. Al costat d’aquestes obres, la reforma continua també amb les canalitzacions per a les instal·lacions de l’enllumenat públic i semàfors, després de la retirada del mobiliari urbà i les intervencions inicials en el paviment amb les quals van donar inici els treballs a principis de gener.

“La reforma de la plaça de la Pau impulsada amb fons europeus està en línia amb altres projectes que ens estan permetent transformar Castelló de la mà d’Europa baix criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica, i la instal·lació dels SUDS en els quals se centra aquests dies l’obra és un bon exemple d’això”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui ha visitat la plaça junto al regidor d’Urbanisme, José Luis López.

Aquesta intervenció en la plaça permetrà reordenar i dignificar la zona, al mateix temps que es donarà més prioritat als vianants i es reduirà la petjada de carboni en fomentar la circulació de les persones i promoure l’ús de transports blans. Serà un espai més diàfan, modern, accessible i integrat en l’entorn, amb un paviment uniforme, amb mobiliari nou i una font guèiser.

El projecte de reforma compta amb una inversió de 834.000 euros i té un termini d’execució previst de deu mesos. En la intervenció, s’inclouen propostes ciutadanes com la integració del carril bici previst inicialment en l’àmbit de la plaça en el vial de circulació a manera de ciclocarrer, que es convertirà en plataforma única. En substituir aquest carril bici per un ciclocarrer s’augmenta l’ample de vorera que uneix els carrers Asensi i Escultor Viciano i també lleugerament l’àmbit per als vianants de la plaça, i es garanteix igualment la connexió amb l’eix ciclista entre Herrero i Gasset.

Després de la remodelació, es manté la limitació del pas de vehicles en el tram de calçada que connecta el carrer Herrero amb el carrer Major a un únic carril, enfront dels dos actuals. A més es trasllada l’aparcament de bicicletes projectat en la plaça, situant-lo a continuació de la bancada del Bicicas al carrer Gasset. L’accessibilitat s’incrementarà gràcies a la substitució de les actuals jardineres elevades, que tanquen la plaça i obstaculitzen el trànsit de persones, per altres integrades en el paviment i anivellades a la superfície, generant una àrea diàfana sense reduir les zones verdes.