Noticias Castellón
miércoles, 07 de diciembre del 2022 | Última actualización: 15:36

Les Alqueries millora la informació sobre l'oratge amb la instal·lació d'una estació meteorològica

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de les Alqueries ha instal•lat una estació meteorològica en la Casa de la Música i Dansa que permetrà, entre d’altres, una major predicció meteorològica davant fenòmens ambientals adversos. L’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, explica que “anem a obtindre informació en temps real i està ja a la disposició de la ciutadania en la pàgina web de l’Ajuntament de les Alqueries. Se pot consultar l’estat actual i la previsió que efectuen els experts seguint els distints models de meteorologia existents. A més, el servei inclou una sèrie d’alertes que ens van a facilitar la gestió d’actes i esdeveniments amb una certa antelació”.

A més un dels beneficis que ofereix aquest servei meteorològic és que els veïns i veïnes de les Alqueries podran sol•licitar a través de l'Ajuntament informes detallats per a poder reclamar a les asseguradores qualsevol possible mal patit després d'algun episodi sever que haja afectat la localitat. “Casualment, pocs dies després de la instal•lació del servei, hem tingut un episodi com el d’este passat cap de setmana, on la ciutadania ha patit les inclemències d’una DANA que ha afectat al nostre territori. A banda d’efectuar les gestions oportunes com a consistori, qualsevol persona que haja de presentar un informe de desperfectes a la seua companyia asseguradora, pot demanar els registres en la seu electrònica de l’Ajuntament de les Alqueries i així adjuntar-lo de forma oficial”, indica Lara que afegix que “és una mesura més que abordem per a ajudar als nostres llauradors que cada any i després de pluges o temporals acompanyats de pedra, veuen perjudicades les seues collites”.

En l’enllaç que se pot trobar a la portada de la web www.lesalqueries.es se poden trobar també registres de temperatura, precipitacions, humitat o vent registrat entre d’altres coses i veure l’evolució des de la instal•lació de l’estació meteorològica. A banda, una previsió per al dia, el dia posterior i la setmana que pot servir de guia per a certes actuacions. A més, se poden consultar les diferents estacions de la xarxa inforatge a la Comunitat Valenciana. Per exemple en l’episodi viscut a l’últim cap de setmana, l’estació de les Alqueries ha recollit 259 litres per metre quadrat, destacant els 155 litres que van caure només el dia 11.