Noticias Castellón
domingo, 01 de octubre del 2023 | Última actualización: 20:25

L’Ajuntament de Nules ofereix col·laboració als familiars que exhumen una fossa de la Guerra Civil

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 8 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Nules, des de la regidoria de Patrimoni, ha oferit total col·laboració als familiars de les quatre víctimes que, pel que sembla, es troben en una fossa de la Guerra Civil en la partida del Belcaire. Així ho va traslladar el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, al representant del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Juan Luis Porcar, els qui lideren el projecte d’investigació i exhumació dels quatre veïns.

Les quatre víctimes romanien en el camp de concentració de la platja de Moncofa quan, sense judici previ, van ser portats a aquest punt ara en excavació, obligats a cavar la seua pròpia fossa i després afusellats pel bàndol revoltat. Després d’una llarga investigació per part dels familiars de les víctimes i pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, s’ha estret el rang fins al punt on es creu que pot trobar-se la fossa. A més, un equip de georadar va confirmar dues zones on podrien trobar-se els cossos.

El regidor afirma que “vist que la fossa és molt probable que es trobe dins del terme municipal de Nules, és la nostra obligació moral posar-nos a la disposició dels familiars amb caràcter general perquè aquestes víctimes puguen descansar en un lloc digne”.