martes, 7 de diciembre, 2021  |  
La Jana adquireix la parcel·la on estan situats el depòsits d’aigua potable La Jana adquireix la parcel·la on estan situats el depòsits d’aigua potable

- 31 marzo, 2021 -

Després de cinc anys de negociació s’arriba a un acord entre 
l’Ajuntament i la Diputació de València, propietària dels terrenys La Jana adquireix la parcel·la on estan situats el depòsits d’aigua potable

Juan José Benito//Castellón Información

L’Ajuntament de La Jana ha arribat a una acord amb la Diputació de Valencia per l’adquisició dels terrenys on estan situats els dipòsits d’aigua potable de La Jana. Les negociacions entre les dos entitats han estat llargues i després de cinc anys s’arriba a un acord.

El portaveu de l’equip de govern, Alex Vilanova, ha explicat que el consistori, “ja està treballant en un projecte que beneficiarà a tots els veïns i veïnes del poble, especialment al sector agrari i ramader, ja que en la part baixa es construirà un punt d’abastiment d’aigua per a les cubes i un altre punt per a la distribució dels ramals que porten l’aigua a totes les infraestructures ramaderes”.

Amb l’adquisició d’esta parcel·la, “l’ajuntament solucionarà un problema històric, ja que és inconcebible que una infraestructura tan important com són els dipòsits de l’aigua potable estigueren en uns terrenys que no foren municipals”, ha explicat Vilanova.

El portaveu de ‘equip de govern apuntava que “amb la construcció al costat del poble d’un nou servei de subministrament per a cubes, resoldrem una reclamació històrica del sector agrari de La Jana, ja que els tractors no hauran de creuar més la Nacional 232 amb el perill que això suposa. Esperem que esta adquisició fruit d’un acord costós entra Ajuntament i Diputació de València no tinga cap entrebanc per part dels veïns de la parcel·la perquè en eixe cas s’hauria de procedir a l’expropiació forçosa”.

Cal apuntar que el Consell Agrari Municipal, on estan representats tots els partits polítics del poble, ramaders, cooperatives, productors i sindicats agraris; han aprovat per unanimitat  una declaració institucional on reclamen la necessitat d’adquirir esta parcel·la i així poder construir el més prompte possible el servei de subministrament d’aigua per a cubes.

Diputació de Valencia

La parcel·la on estan situats els dipòsits d’aigua es propietat de la Diputació de Valencia després que en el segle XIX un terratinent dones a l’Hospital de Valencia els terrenys, que després van passar a la Diputació de Valencia.

Whatsapp Telegram