Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

La Diputació aprovarà una declaració institucional en defensa de la igualtat i la dignitat del col·lectiu LGTBI

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

La proposta pretén posar fre als discursos d'odi per la via la conscienciació social a fi d'aconseguir un efectiu canvi de mentalitat que erradique les actituds LGTBIfòbiques

La Diputació de Castelló aprovarà en el ple de juny una declaració institucional en defensa al dret a la plena igualtat, la dignitat i el lliure desenvolupament de la identitat sexual i/o de gènere, amb motiu de la celebració del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTI. Es tracta d'una proposta de l'equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Compromís, que tirarà avant amb el vot afirmatiu dels altres dos partits que compten amb representació en la institució: Partit Popular i Ciutadans.

És una proposta amb la qual es pretén contribuir a posar fre als discursos de l'odi per la via de la conscienciació social. Amb ella, els grups polítics de la Diputació intenten afavorir un canvi de mentalitat que ajude a erradicar les actituds LGTBIfòbiques.

La declaració també aposta per "teixir consensos per a adoptar mesures que prohibisquen i eliminen el tracte discriminatori basat en l'orientació sexual o la identitat de gènere en qualsevol nivell de l'administració i millorar així la legislació vigent".

La Diputació de Castelló notificarà l'acord adoptat en el ple a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Generalitat Valenciana, col·lectius i associacions LGTBI i a tots els ajuntaments de la província, ja que són les institucions més pròximes a la ciutadania i també poden implicar-se en accions a favor de la igualtat i defensa de convivència, independentment races, ètnies o identitats sexuals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí