Noticias Castellón
martes, 24 de junio de 2025 | Última actualización: 13:52

'Intel·ligència que emociona': més de dues-centes persones reflexionen sobre el futur de l’educació a Burriana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Els experts Anna Sánchez, Elsa Punset, César Poyatos i Chema Lázaro protagonitzen dues jornades plenes d’idees i inspiració docent

La ciutat de Burriana ha tancat amb gran èxit de participació les IV Jornades Educatives 'Burriana Inclou: Intel·ligència que emociona', organitzades per la Regidoria d’Educació en col·laboració amb el CEFIRE Castelló. Les activitats s’han celebrat els dies 16 i 17 de maig al Teatre Payà i a l’Auditori Juan Varea, consolidant la capital de la Plana Baixa com a referent en innovació pedagògica i formació docent.

Durant dues intenses jornades, l’esdeveniment ha reunit destacades veus del panorama educatiu nacional, amb l’objectiu de reflexionar sobre el paper de la intel·ligència artificial i la gestió emocional a les aules del present i del futur. Mestres, famílies i membres de la comunitat educativa han pogut compartir idees i experiències en un entorn obert al debat i a l’aprenentatge.

El divendres 16, el Teatre Payà va acollir l’obertura de les jornades amb la intervenció de l’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, que va donar pas a l’experta Anna Sánchez i la seua ponència 'Navegar en un mar de dubtes', que va abordar els reptes de la IA a les aules.

A continuació, la reconeguda divulgadora Elsa Punset va omplir l’aforament amb la seua intervenció 'Propostes per a viure en temps extraordinaris', una conferència organitzada per les regidories de Família i Educació, en la qual es van tractar eines pràctiques d’intel·ligència emocional per a afrontar els canvis i desafiaments actuals. Inspirada en el seu llibre Fortes, lliures i nòmades, l’autora va proposar estratègies per a gestionar l’ansietat, adaptar-se a noves realitats i fomentar un optimisme resilient.

El dissabte 17, l’Auditori Juan Varea va ser escenari d’un matí centrat en l’aplicació pràctica de la IA en l’educació. César Poyatos va analitzar el paper de la intel·ligència artificial generativa, seguit de la intervenció de l’especialista Chema Lázaro, amb la seua inspiradora visió 'Oceans de singularitat'. Les jornades van concloure amb un animat espai de debat sota el lema 'Intel·ligents o artificials?', que va permetre recollir les reflexions de tots els assistents.

El regidor d’Educació, Álex Clausell, ha manifestat la seua satisfacció pel desenvolupament de les jornades: “Aquestes IV Jornades han sigut un èxit d’assistència i de contingut. Burriana ha demostrat una vegada més que aposta per una educació de qualitat, innovadora i humana. Hem generat un espai per a repensar l’escola del segle XXI, on la tecnologia i l’emoció van de la mà en benefici de l’alumnat”. Clausell també ha agraït “la gran tasca del comitè organitzador, que ha fet possible, un any més, que aquestes jornades siguen tot un èxit”.