Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 13:58

El projecte Convivència en les Aules contra l’assetjament escolar incideix en el paper dels espectadors en la 15a edició

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

La Policia Local és l’encarregada de les sessions que inclouen una reunió amb els pares sobre els perills d’internet i hi haurà un concurs i una visita de la UCAN.

Destaca la participació en aquesta edició del Club de Futbol Roda.

La inspectora Gallardo recorda que en 2017 es van atendre nou casos entre menors 

Castellón Información/S.N.

El projecte ‘Convivència en les Aules’, organitzat per la Regidoria d’Educació de Vila-real i la Policia Local, arranca hui a les classes dels instituts i col·legis de Vila-real i assoleix la 15ª edició, consolidant-se com una ferramenta contra l’assetjament escolar. L’edil de l’àrea, Eduardo Pérez, ha presentat la campanya junt amb la inspectora, Rosana Gallardo. Pérez ha valorat que l’objectiu principal és inculcar entre els adolescents de 1r i 3r d’ESO la importància de valors com la tolerància, la solidaritat, l’empatia, la responsabilitat i la compassió entre les relacions que es generen.

Pérez ha destacat que s’explicarà als alumnes què és l'assetjament escolar, que no només es limita a colps, sinó insults, fer el buit i fer sentir malament a una altra persona. També el ciberbullying, com evitar-ho i com actuar davant d'un cas d'assetjament a les aules o fora d’elles. “És molt important que des de l’àrea d’Educació continuem treballant aquest problema, a més d’apropar la tasca de la Policia Local en mediació entre menors per a resoldre problemes entre iguals i en la qual Vila-real va ser pionera i que ha portat al fet que hui dia siguem referents amb una càtedra pròpia”, manifesta el regidor, qui afig que l’estudiantat sempre rep als agents amb molta admiració i respecte cap al cos.

_DSC9116
Gallardo per la seua banda, ha expressat el seu orgull del punt al qual s’ha arribat, ja que la Unitat de Mediació Policial va nàixer a partir d’ací. “Sempre costa posar en marxa un projecte, però més encara mantenir-ho i que evolucione”, apunta. Els tallers, on es fa una reflexió sobre les eines que s'utilitzen per a gestionar els conflictes i arribar a un clima de pau, inclouen pel·lícules, assemblees de classe i dinàmiques de grup perquè aprenguen a conviure millor. Aniran dirigits a estudiants de 1r i 3r d’ESO de tots els col·legis i IES de la ciutat i en el cas dels primers serà una primera toma de contacte on s’explicarà els diferents conceptes, que és l’assetjament, els tipus i les claus per a solucionar-ho. “Passen de ser els més grans a ser els més menuts i és l'edat més delicada perquè es desenvolupen aquest tipus de conflictes, per tant convertim les aules en espais de reflexió on se’ls consciència de tots aquests valors”.

També hi haurà una activitat annexa, un concurs en el qual hauran de fer un comentari de text de l’obra ‘Zach Wood’ d’Andrea Sagayo Landa, que compta la seua experiència pròpia amb l’assetjament i com va fer front amb l’empatia, i el qual hauran de llegir en veu alta. ”De tots els participants s’elegirà a tres guanyadors”, apunta. També es programarà una reunió amb els pares i mares, 'Fills online i pares i mares offline'. on s’explicaran els avantatges i els perills d’internet. I en 3r d’ESO, que serà com un recordatori de tot allò que han aprés i en ambdós nivells s’incidirà en el paper de víctimes i sobretot el d’espectadors, i que han de fer en aquests dos casos i a qui han d’acudir, és a dir, el professorat i la Policia Local. Com a plat fort, rebran la visita de la Unitat Canina. “Coneixeran quina és la tasca de prevenció en el control i la detecció de substàncies que realitzen els cans i com no han de fiar-se que ningú que els demane guardar alguna droga o portar-la a algun lloc, perquè s’exposen a un perill”. La inspectora recorda que en 2017 es van atendre nou casos entre menors i destaca la participació en aquesta edició del Club de Futbol Roda.