Noticias Castellón
martes, 16 de agosto del 2022 | Última actualización: 08:47

El ple de Vila-real aprova la proposta per a pal·liar les conseqüències en la ceràmica per la ruptura amb Algèria

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

En la sessió s'ha aprovat la moció presentada per Ciutadans amb el no per part de Compromís per Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat hui la sessió ordinària del Ple corresponent al mes de juny. En aquest ple s’han presentat una gran varietat de mocions d’alguns dels grups polítics de la ciutat. Una de les propostes a la que el plenari a donat llum verda ha sigut la Moció presentada per Ciutadans sobre les consequències per al sector ceràmic de la ruptura de l’acord d’amistad, bon veinatge i cooperación amb Argèlia.

La proposta ha sigut aprovada per tots els grups polítics a excepció del no de Compromís per Vila-real. El grup polític ha mostrat la negativa a la proposta després de presentar una esmena que ha sigut desestimada pel grup de Ciutadans. Santi Ortells, en representació de Compromís, insta que es repassen les polítiques de la línia d'actuació i demanda que “el Govern espanyol és qui ha de pagar, no l'autonomia”.

Ciutadans no ha acceptat la esmena i recalca la importància que tant “l'Estat com l'autonomia han d'implicar-se per a ajudar”. La resta de grups polítics de la ciutat ha secundat la importància de la moció, donada la “gravetat de la crisi que està patint el sector ceràmic a Vila-real i en la resta de la província de Castelló”.

“Tal com denuncia el grup proponent, el sector ceràmic està molt afectat, principalment a Castelló, aquestes empreses ja estan donant la veu d'alarma”, afig Irene Herrero, en representació de Vox. Per part seua, Adrián Casabó com a representant del Partit Popular ha ressaltat que “l'egocentrisme de Pedro Sánchez provoca desequilibri en un sector clau com és la ceràmica. No podem permetre que la solució al problema siga pujar preus en altres elements com el gas, que també és indispensable per a la ceràmica”.

El grup socialista també s'ha sumat a la proposta. Javier Serralvo, en representació del PSOE ha aclarit que “Vila-real està primer que res, per això votem a favor, encara que ataque dos governs que presideixen dos companys nostres del PSOE”.

Recuperació del Molí del Termet

El grup Ciutadans també ha plantejat una altra moció que, en aquest cas, ha sigut aprovada per majoria en el ple. Natalia Gil, en representació de Ciutadans ha recalcat la importància d'un element històric com és el Molí del Termet per a la ciutat de Vila-real i la necessitat d'estudiar una possible actuació en ell. En la seua proposta destaca que s'ha de fer un estudi en profunditat per a decidir sobre el futur d'aquesta peça emblemàtica, tenint en compte uns objectius principals: que es tracte d'un establiment obert i en bon estat, que estalvie despeses a l'ajuntament, que genere ingressos en un futur i cree llocs de treball.

“L'alcalde va proposar convertir-lo en un hotel amb spa, nosaltres plantejàvem una idea. Però va arribar la pandèmia de la Covid i va deixar de ser una prioritat. Ara hi ha crisi energètica i també invasió de Rússia. Així i tot, som conscients que el món no per a i hem d'estar preparats per al futur”, detalla Natalia Gil.

Biblioteca d'estiu al Termet

Altres temes als quals el ple ha donat llum verda per unanimitat han sigut la biblioteca d'estiu al Termet. La moció ha sigut presentada pel grup Ciutadans, en la qual s'ha posat en valor la necessitat d'un servei cultural i d'oci en el paratge natural durant els mesos d'estiu. “Molts xiquets acudeixen a la zona, tenen parc i piscina, però ens falta un servei de biblioteca pública que fomente l'hàbit de llegir”, explica Natalia Gil.

Encara que la proposta ha tingut un acolliment favorable per tots els grups polítics, a causa de la urgència de la moció no es podrà dur a terme per a aquest mateix estiu, però es contemplarà per a 2023.

Orgull LGTBI

Entre altres assumptes, el plenari ha donat llum verda al manifest conjunt dels grups municipals PSPV, Unides Podem, Compromís, PP i Ciutadans amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ que es llegirà aquesta vesprada durant l'acte commemoratiu que tindrà lloc a la Casa dels Mundina.