jueves, 24 de junio, 2021  |  
El Mes Tàrrega recorda la figura de l’il·lustre compositor de Vila-real amb concerts, activitats i un homenatge El Mes Tàrrega recorda la figura de l’il·lustre compositor de Vila-real amb concerts, activitats i un homenatge

- 31 octubre, 2017 -

La figura del compositor i guitarrista local centrarà les activitats en novembre i desembre El Mes Tàrrega recorda la figura de l’il·lustre compositor de Vila-real amb concerts, activitats i un homenatge

Centrarà les activitats en novembre i desembre per a posar en valor la figura del compositor i guitarrista vila-realenc

Castellón Información

El Mes Tàrrega centrarà les activitats culturals al llarg dels mesos de novembre i desembre amb l’objectiu de posar en valor la figura de l’il·lustre compositor i guitarrista vila-realenc. Així ho ha anunciat el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, que ha explicat que “un any més, dins de la programació s’inclou la V Setmana Tàrrega, que celebrarem entre el 6 i el 12 de novembre amb reconeguts guitarristes de cinc països diferents, que tocaran en la terra que va veure nàixer l’artista”.

Pérez, que ha estat acompanyat pel director de l’Institut per al Desenvolupament Musical, David Eres, ha assenyalat la importància de “commemorar que una de les figures més importants en el món de la música a nivell històric és de Vila-real”.

D’aquesta manera, ha explicat que “per a commemorar el naixement i la mort del guitarrista, que se celebren entre novembre i desembre, hem preparat una sèrie d’activitats per a homenatjar al personatge i per a seguir donant-ho a conéixer”.

Les activitats començaran el proper dilluns 6, amb concerts didàctics i activitats als instituts Francesc Tàrrega, Broch i Llop i Fundació Flors. El dissabte 11 tindrà lloc el concert La integral de Tàrrega, a les 19.00 hores a la Casa dels Mundina, a càrrec dels guitarristes Alfred Feenstra (Holanda), Spyros Kaniaris (Grècia) i el propi David Eres Brun. El diumenge 12, a la mateixa hora, en l’Auditori, serà el torn de la Gala Tàrrega, que enguany incorpora una novetat. “Als guitarristes Anders Clemens Øien (Noruega) i Alí Arango (Cuba), als qui m’uniré sobre l’escenari, se sumaran un centenar d’artistes en una gran sorpresa composta per diferents escoles de dansa que interpretaran coreografies de ballet clàssic i per l‘Orfeó de cors de veus blanques”, assegura Eres, qui explica que “cadascun dels convidats que tindrem són amants de la figura de Tàrrega i se senten molt orgullosos de tocar en la seua terra natal”.

D’altra banda, al desembre la Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega oferirà un concert que, sota el títol Un viatge amb la Tàrrega, “farà un important repàs per l’obra del compositor”. A més, coincidint amb el Dia Mundial de Tàrrega, la corporació municipal realitzarà l’homenatge oficial a l’autor, que comptarà amb la Unió Musical La Lira, com és tradicional, a la plaça Bayarri, i posteriorment es visitarà la casa natal de l’artista, en el Raval de sant Pasqual. A les 19.00 hores, els alumnes del Conservatori Mestre Goterris oferiran una audició acadèmica amb peces de l’autor a l’Auditori. Un dia després, els escolars de Vila-real tindran l’oportunitat de participar a l’activitat que s’organitza en l’Auditori sota el títol Conèixes Tàrrega?.

Pérez, que ha animat als veïns a gaudir d’aquesta programació especial, ha indicat que també s’instal·laran pancartes a l’avinguda de la Murà i en el Museu de la Ciutat Casa de Polo anunciant l’esdeveniment. “Seran dies molt especials per als guitarristes que visiten la nostra ciutat i un gran homenatge com es mereix el mestre”, indica, al mateix temps que recorda que els dies 2 i 3 de desembre tindrà lloc el XXII Concurs de Guitarra per a Joves en l’IES Francesc Tàrrega.

Whatsapp Telegram