Noticias Castellón
jueves, 09 de febrero del 2023 | Última actualización: 21:45

El Grau de Castelló comptarà amb aules de dos anys a tots els col·legis locals

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

El curs de ve, Castelló incorporarà dos noves aules de Infantil de 2 anys al nou Vicent Marçà i una altra al Vicent Artero, ampliant l'oferta pública fins a les 536 places

Els quatre col·legis del Grau de Castelló tindran aula de 2 anys després de la rehabilitació del Juan Sebastian Elcano, que té previst iniciar-se l'estiu del pròxim any, amb un termini d'execució inicial de 15 mesos, en el marc del pla Edificant de la Conselleria d'Educació juntament amb l'Ajuntament de Castelló. El pròxim curs 2022-2023 s'obriran noves aules als CEIP La Marina i El Pinar, que, amb la de L'Illa, inaugurada el 2017, sumaran un total de 78 places per a xiquetes i xiquets de 2 anys al districte marítim.

El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha destacat "la importància de donar solucions a les famílies del Grau que cada mes de setembre es quedaven sense plaça per a les seues filles i fills davant el greu dèficit d'oferta pública actual". "Amb la dotació d'aquestes noves aules per a poder escolaritzar al mateix districte a l'alumnat de 2 anys el curs que ve donem un gran pas, i el pròxim serà amb la reobertura del nou Elcano després de les obres, pal·liant la històrica falta d'oferta d'aquesta edat en el districte marítim, que comporta, a més, la descongestió de l'escoleta Mar de Somnis, que podrà redissenyar itineraris i atendre millor de 0 a 2 anys", ha assenyalat Mezquita,

Tanmateix, el curs de ve, Castelló incorporarà dos noves aules de Infantil de 2 anys al nou Vicent Marçà i una altra al Vicent Artero, ampliant l'oferta pública fins a les 536 places. En l'actualitat, la capital compta amb 16 aules de dos anys més les places que s'ofereixen des dels centres Mar de Somnis i Nuestra Señora de Lourdes. Aquestes, amb un total de 18 places per aula, es troben als CEIP Armelles (2), Bernat Artola, Blasco Ibáñez, Benadressa, Bisbe Climent, Carles Salvador, Ejército, Gaetà Huguet, Gregal, Herrero, Illes Columbretes, L'Illa, Mestre Canós, Sanchis Yago i Sant Agustí.

El nou Elcano, una escola per a 245 alumnes

El nou Elcano serà una construcció en forma de 'L' i disposarà de tres plantes, per a una unitat d'educació Infantil de primer cicle de 2 anys, tres unitats d'Infantil, sis de Primària, cuina, menjador per a 200 comensals en dos torns, pistes esportives i zones de jocs, per a un total de 245 alumnes.

Per espais, a la planta baixa s'ubicarà educació Infantil, administració, cuina, menjador i gimnàs. Al primer pis estarà l'aula per a usos múltiples, la sala d'Educació Especial, Informàtica, una aula de suport, i tres d'educació Primària.

I, finalment, a la segona planta es projecta una biblioteca, la sala de professorat, l'espai d'equips docents i un taller per a diversos usos. Cal recordar que l'edifici actual data de 1950 i té una planta rectangular en la qual es localitzen 10 unitats docents distribuïdes en tres altures.