Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 18:46

El Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló reconeix el valor arquitectònic de la casa que va ser propietat de Nuria Espert a Alcossebre

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 31 segundos

Noticias Relacionadas

S’ha col·locat la placa Docomono per a identificar l’habitatge, que va ser construït en 1968 i actualment està habitada de nou, com un dels exponents de l’arquitectura del Moviment Modern

Alcossebre ha estat avui l’escenari d’un dels actes organitzats pel Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló per a commemorar el Dia Nacional de l’Arquitectura. L’acte ha consistit en el descobriment d’una placa Docomomo en l’habitatge que va ser propietat de l’actriu Nuria Espert i el seu espòs Armando Moreno, situat a l’avinguda Castelló d’Alcossebre.

L’acte ha comptat amb la presència del degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana, Lluís Sendra, que ha destacat el fet que “la casa haja pogut conservar-se fins a l’actualitat pel valor històric que atresora”. L’Alcalde Francisco Juan, per part seia, ha destacat que “aquest habitatge se suma a altres referents arquitectònics moderns amb els quals compta la localitat, com el far d’Irta o urbanitzacions que es van construir en els anys 60 i 70 del segle XX, que van ser molt innovadores i es continuen valorant” i insistia en què “la política urbanística de l’Ajuntament segueix la línia que el creixement urbanístic siga respectuós amb el nostre entorn natural”.

L’habitatge, que va ser projectat pels arquitectes Antonio Miró i Fernando Higueras i construïda en 1968, és considerat un dels exemples més paradigmàtics que es conserven a la província de l’arquitectura del Moviment Modern, amb característiques com l’ús de línies rectangulars, depurades i funcionals, la connexió entre l’interior i l’exterior de l’habitatge, l’ús de materials com el formigó o les estructures de façanes lliures i terrats. En l’actualitat, la casa està habitada per uns nous propietaris que han realitzat diverses obres de manteniment, amb l’objectiu que l’habitatge conserve el seu valor original.