lunes, 20 de septiembre, 2021  |  
La Generalitat reconeix la col·lecció museogràfica del Molí d’Arròs d’Almenara La Generalitat reconeix la col·lecció museogràfica del Molí d’Arròs d’Almenara

- 25 julio, 2019 -

Conté quasi un centenar de peces que expliquen el procés del cultiu de l'arròs en la zona La Generalitat reconeix la col·lecció museogràfica del Molí d’Arròs d’Almenara

Conté quasi un centenar de peces que expliquen el procés del cultiu de l’arròs en la zona

Castellón Información

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció museogràfica del Molí d’Arròs d’Almenara que alberga en el seu interior la maquinària completa d’un molí d’arròs de la darreria del segle XIX i la primeria del XX.

La col·lecció comprén peces de diferent naturalesa: fotografia artística de material etnològic, material arqueològic i maquinària del molí arrosser. En total, 98 peces de titularitat pública, propietat de l’Ajuntament d’Almenara, que es conserven a fi de salvaguardar la seua integritat i evitar la seua pèrdua o dispersió.

La peça més important de la col·lecció és la maquinària industrial de 1914, restaurada i exposada al públic, al voltant de la qual gira el discurs i la instal·lació museogràfica. El molí és una instal·lació industrial complexa destinada a deixar llest el gra per al seu consum.

A l’edifici es mostra una exposició que explica mitjançant panells el procés de la producció del cultiu de l’arròs i la seua introducció a Europa, i també hi ha un espai dedicat al voltant de cinc àrees relacionades amb la geografia, l’arqueologia, la història, la biodiversitat i la marjal del municipi.

Es fan activitats de difusió destinades al públic escolar, així com promoció de rutes turístiques relacionades amb les antigues zones de cultiu de l’arròs i amb el patrimoni cultural de la localitat.

Whatsapp Telegram