domingo, 1 de noviembre, 2020  |  

- 1 agosto, 2014 -

Vicent Carda, portaveu de Compromís per Borriana. Mentre escric l’article escolte el murmuri dels joves passar per davant de casa, són molts, parlen d’uns... Borriana i l’Arenal Sound

Vicent Carda, portaveu de Compromís per Borriana.

Mentre escric l’article escolte el murmuri dels joves passar per davant de casa, són molts, parlen d’uns 37.000 arribats ja per celebrar l’Arenal Sound, un any més i van 5, diuen que cada any hi ha més gent, aquest esperen a unes 52.000 persones, pot ser, les xifres són molt sofertes segons qui les faça, doncs parlen d’una presència de sounders durant els dies del festival de més de 272.000, és gratis parlar i dir-la ben grossa no costa gens, a mi personalment m’han d’explicar d’on eixen els joves i on es fiquen tots clar, perquè per més que intente explicar-m’ho m’és impossible tret que els comptabilitzem als 52.000 que diuen que han comprat l’entrada pels 5 dies  del festival, en cas contrari o sóc curt o em prenen el pèl.

Ara el que més m’ha agradat són les declaracions del guapo de la pel·lícula, David Sánchez, apuntant que el millor és que “els veïns de Borriana no s’hagen assabentat que ja venien els sounders”, bé benvolgut David, ha d’estar u sord i cec alhora per no adonar-se que fa setmanes que estem de ple amb el festival i sobretot els veïns del port que porten dies buscant lloc per aparcar els seus cotxes, perquè ací a Borriana hi ha gent que treballa, i va i ve.

Perquè mire vostè, a mi em sembla bé que facen aquest festival a Borriana, que vostès guanyen diners i que els joves s’ho passen en gran durant una setmana, la meva filla és la primera que gaudeix de l’Arenal Sound (per cert es va tirar tota la nit fins a les 8 del matí fent cua per enxampar la polsera). Però home vostè comprendrà que el que no pot ser és que hipotequem Borriana per als segles dels segles, perquè mire per començar als borrianencs ens costa cada any prop de 100.000 euros la broma del festival, ens impedeixen gaudir de la platja durant prop d’un mes, i el més greu, el desenvolupament de l’Arenal com a pol turístic per a Borriana queda aparcat de per vida.

No vaig a entrar en els milers de milions que vostès diuen que guanyen els comerços de Borriana, és veritat Mercadona i Consum viuen, la resta sobreviu. Igual que el treball que diuen que creen, un treball més que precari, per cert, veient les dades de l’atur dels mesos de juliol i agost del 2013 hi ha coses que no quadren, al juliol de l’any passat baixa l’atur en el sector serveis en 98 persones, però va pujar a l’agost en 55 persones, alguna cosa no quadra amic meu, o vostès no donen d’alta als treballadors que empren durant aquests 5 dies o els xavals que treballen no són de Borriana.

Però bé li diré més, comprenc la seva posició i la dels seus socis, els admire, jo sóc un xicotet  empresari (autònom), també és veritat que vostès no són culpables de res, juguen el seu paper i punt, l’únic responsable que una part dels veïns de la mar hàgem de sofrir durant tot aquest temps els inconvenients del festival és el Govern municipal, perquè clar com vostè sap molt bé a Benicàssim també es celebra un festival, però no a la platja, faltaria més que durant un mes ocupessen la platja Voramar o del Torreón, doncs no, veritat. Ací sí i sap perquè, perquè el PP no té ni un model de ciutat, ni menys turístic.

A Borriana i a la zona marítima hi ha més llocs per celebrar el festival i sobretot menys molest per als seus veïns, però el que no tindrien els sounders és un càmping que la seva porta es troba a escassos metres de la platja. Som molts els que pensem que esta bé un esdeveniment d’aquestes característiques per a Borriana, però que el lloc triat ens condemna a haver de suportar unes molèsties tots els estius durant prop d’un mes i ens tanca les portes a desenvolupar l’Arenal com a atractiu turístic. Hem passat de la il·lusió dels PAIs i l’urbanisme feroç, als festivals de música, o el que és el mateix del pa per avui a la fam per a demà, perquè mentre ens amaguem darrere de les macrocifras del festival no som capaços de buscar noves alternatives al turisme per a la nostra ciutat.

Ara el nostre eslògan ja no és Borriana la teua mar, sinó Borriana el teu orinal sound, una música per a joves que en la seva majoria provenen de Madrid, Barcelona i el País Valencià i que no compleixen els trenta anys, per la qual cosa poc poder adquisitiu, però no es preocupe que els nostres governants tenen la mirada curta i no veuen més enllà de les seves pròpies misèries. Llàstima que mentre això dure i on avui es celebra no tindrem la possibilitat de desenvolupar un altre model de ciutat i de turisme.

Google+
Whatsapp Telegram