Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:00

Castelló treballa juntament amb Facsa i la UJI per previndre rebrots de Covid

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat que la pandèmia  és un repte per a la societat

Castellón Información

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb l'empresa concessionària de la gestió de l'aigua (Facsa) per a fer un seguiment de l'anàlisi que duen a terme en les aigües residuals per a detectar restes genètiques de la covid-19. Un projecte amb el qual s'avança en la detecció precoç davant possibles rebrots.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat que la pandèmia de la covid-19 és un repte per a la societat i totes les institucions han de fer un esforç per a avançar en innovació. En aquest sentit, el regidor matisa que l'estudi que duu a terme Facsa és molt important per a anticipar-se a possibles rebrots, i des de l'Ajuntament "posem la nostra infraestructura i treball en aquest servei perquè la ciutadania tinga la seguretat en aquests mesos en què caldrà conviure amb el virus".

Per part seua, Luis Basiero, director de l'Àrea de Sanejament i Depuració de Facsa, ha afirmat que el principal objectiu del projecte Covid Water "no és un altre que posar a la disposició de la societat una innovadora eina de lluita contra la pandèmia de la Covid-19", a través de la qual, segons ha conclòs, es facilita l'obtenció i anàlisi de dades que permeten, juntament amb una altra mena d'informació poblacional i epidemiològica, "anticipar-se a possibles reinfeccions".

Aquesta investigació compta amb la col·laboració de l'Institut d'Aigües i Plaguicides de la Universitat Jaume I de Castelló i el Centre Superior d'Investigacions Científiques i les mostres es recullen en els col·lectors de la ciutat i en l'estació depuradora.

Consta també d'una plataforma digital que va integrant mostrejos del clavegueram i dels processos de depuració en el terme municipal de Castelló. També és objecte d'estudi la línia d'aigües i fangs de l'Estació Depuradora. Les restes del virus que queden en l'aigua comprenen el material genètic i no tenen capacitat d'infecció, però aporten dades que permeten agilitar els tractaments sanitaris.