Noticias Castellón
domingo, 07 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:03

Borriana reprén projectes com la passarel·la del Clot i el carril del Grau al Port

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

Part del préstec aprovat per Hisenda de més d'un milió i mig d'euros anirà destinat a aquestes infraestructures

Laura Torlà/ Castellón Información

Borriana va aprobar fa uns dies, a través d’un decret d'Alcaldia, l'adjudicació d'una operació de préstec per import d’1.458.731,43 euros, per al finançament de part de les inversions incloses en el Pressupost Municipal d'enguany. La alcaldesa, Maria Josep Safont, ha explicat alguns dels projectes als que es destinaran aquests diners extra.

Una part dels fons i finançament serviran principalment per a la reactivació econòmica i manteniment de la ciutat. El centre d'atenció primària, l'obra de la qual s'ha hagut d'ampliar, “ara necessita el 80% de l'equipament del mobiliari”, explica l'alcaldessa.

Una altra part important dels fons anirà dirigida a la construcció del carril del Grau al Port. “S'ha duplicat la inversió perquè es reorganitzaran algunes de les infraestructures de desguassos i séquies”, assenyala Maria Josep.

L'alcaldessa explica que, part del préstec aprovat per Hisenda de més d'un milió i mig d'euros, anirà destinat a infraestructures com la construcció de la passarel·la del Clot. De moment el projecte està en serveis tècnics per a aprovar-lo i traure'l així ja a licitació. Segons avança l'alcaldessa, “aquest estiu suposem que estarà en marxa”. Entre les millores urbanístiques municipals s'inclou també la millora de l'Arenal.

A més de les obres i millores municipals, un altre aspecte important d'aquests últims dies a Borriana ha sigut l'arribada de les càmeres de videovigilància. L'Ajuntament ha instal·lat quatre càmeres de vigilància de trànsit en les principals vies d'accés i eixida de la localitat. El 50% d'aquesta instal·lació ha sigut finançat pels fons europeus FEDER.

Les imatges, a més de per a la vigilància del trànsit també poden utilitzar-se, si es requereix per les autoritats pertinents, per a ajudara a investigacions policials. Segons ha confirmat l'alcaldessa, ja han sigut utilitzades alguna vegada com a ajuda per a una investigació.

De moment no s'ha fet encara un balanç de les cambres, però sembla ser que l'Ajuntament està bastant conforme i estan en procés de solicita una cinquena càmera més de videovigilància.