Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 03:09

Borriana acull la presentació d'Índex Smartcity autonòmic en col·laboració amb la FVMP

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

Una ferramenta gratuïta, única a Espanya, intuïtiva en l’ús i útil per a ajuntaments de totes les mides

Borriana ha acollit la presentació d'Índex Smartcity, una ferramenta gratuïta, única a Espanya, intuïtiva en l’ús i útil per a ajuntaments de totes les mides, d'autodiagnòstic per a identificar de manera àgil i efectiva la seua situació quant a competències digitals per a convertir-se en ciutats innovadores.

Es tracta d'una iniciativa dins del Programa d'Innovació Municipal que porten endavant la Conselleria d'Innovació, Universitat i Ciència, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Avaesen.

La directora general d'Innovació de la Generalitat Valenciana, Sonia Tirado, juntament amb la regidora de Transparència i Modernització de l'Administració de l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, han participat en el taller formatiu que ha tingut lloc a l'auditori Juan Varea i a l'aula d'informàtica del Centre Municipal de Cultura la Mercè. A la trobada han assistit a més tècnics municipals i tècnics d'altres consistoris com Almassora, l'Alcora, la Vall d'Uixó, Betxí o Vilamalur, entre d’altres.

Tirado i Romero han presentat aquesta plataforma que busca ajudar els municipis a fer un diagnòstic d'innovació municipal i situació quant a solucions digitals enteses de forma àmplia i transversal per, a continuació, oferir solucions als reptes que tenen pendents. Les dos han coincidit a afirmar que aquesta ferramenta “permetrà als ajuntaments diagnosticar, programar i executar totes les mesures que es vulguen posar en marxa en matèria d'innovació i transformació digital”.