Noticias Castellón
martes, 03 de octubre del 2023 | Última actualización: 22:29

Benlloch (PSPV-PSOE) guanya però haurà de pactar la majoria absoluta amb Compromís

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

El partit socialista continua sent la primera força política a Vila-real amb 11 regidors però perd la majoria absoluta de les anteriors eleccions municipals

El PSPV-PSOE de Vila-real ha guanyat les eleccions amb un total de 9.366 vots, el que reflexa un 39,24% dels vots escrutats. No obstant, amb aquests resultats el partit liderat per José Benlloch perd dos regidors (11) a l’Ajuntament respecte a les anteriors eleccions, on va aconseguir majoria absoluta amb 13. D’aquesta forma, el PSPV-PSOE es veu obligar a pactar amb alguna altra força política i, pel que pareix, el més factible es que aquesta força siga la liderada per Maria Fajardo, de Compromís, que ha obtingut 2.765 vots i manté els resultats de les anteriors eleccions.

Pel que respecta a la resta de partits, destaca el creixement del Partit Popular, que aconsegueix 7.087 vots i suma tres regidors respecte a les anteriors eleccions, el que suposa un total de huit. D’altra banda el partit liderat per Irene Herrero suma 2.642 vots, el que otorga tres regidors, dos més que en les anteriors eleccions.  Finalment, tant Podem com Ciutadans es queden fora de l’Ajuntament després de no arribar al mínim per aconseguir un lloc.

PSPV-PSOE, guanyadors de les eleccions però amb menys representació que l’anterior legislatura

José Benlloch ha agraït el treball del seu equip per tot el treball que ha permès que el PSPV-PSOE “torne a ser la força més votada, deu punts per davant del Partit Popular”. Així mateix, ha afirmat que en els propers dies obrirà conversacions per tractar de pactar el que serà el govern de Vila-real per als propers quatre anys. 

Compromís, la clau del govern

María Fajardo s’ha mostrat molt contenta i emocionada per els resultats i oberta a parlar amb el PSPV-PSOE. 

Partit Popular, segona força política però amb un gran creixement

Adrián Casabó s’ha mostrat molt content pels resultats i per haver aconseguit “el canvi”. “Vila-real ha votat canvi i no vol que continue un govern de majoria absoluta del partit socialista”, ha declarat. També s’ha mostrat obert a parlar amb la resta de partits.