sábado, 31 de octubre, 2020  |  
L’Ajuntament d’Almassora paga més de 2.3 milions d’euros a proveïdors per reactivar l’economia L’Ajuntament d’Almassora paga més de 2.3 milions d’euros a proveïdors per reactivar l’economia

- 12 agosto, 2020 -

A més el consistori ha reduït a de 17 a 13 dies el termini mitjà de pagament L’Ajuntament d’Almassora paga més de 2.3 milions d’euros a proveïdors per reactivar l’economia

A més el consistori ha reduït a de 17 a 13 dies el termini mitjà de pagament

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora ha pagat 2.319.512,64 euros als seus proveïdors d’obres, béns i serveis des del passat 14 de març fins al segon semestre de l’any. Les dades de Tresoreria i Intervenció confirmen un descens en el període mitjà de pagament, que ha passat de 17,91 a 13,16 dies entre tots dos trimestres. Aquesta circumstància permet reactivar l’economia i alleujar les càrregues d’empreses i autònoms.

En concret, la localitat va liquidar 577.669,28 euros sol en la segona quinzena de març, una vegada decretat l’estat d’alarma en tot el país. A aqueix esforç per l’agilitació del pagament de factures s’ha sumat en el segon trimestre de l’any un desemborsament d’1.741.843 euros amb una mitjana de pagament 13,16 dies, xifra que el municipi no va aconseguir en cap etapa de l’exercici 2019.

L’informe trimestral disponible en la pàgina web de l’Ajuntament d’Almassora contempla els pagaments realitzats entre abril i juny, els interessos de demora pagats, les factures o documents justificatius pendents de pagament al final del trimestre i el detall del període mitjà de pagament global a proveïdors i del període mitjà de pagament mensual i acumulat a proveïdors.

“Dos de les vies disponibles per a pal·liar els efectes de la greu crisi econòmica generada per la pandèmia de coronavirus són confiar en les empreses i autònoms per a realitzar obres, subministraments i serveis necessaris per al municipi i, d’altra banda, agilitzar al màxim el pagament a aquests proveïdors de l’Administració per a reactivar l’economia”, ha assenyalat la primera edil.

És el cas de les millores realitzades en jocs infantils en les places Santa Teresa i Tots Sants, l’eliminació de l’oficina del Mercat Central, la pintura del gimnàs municipal, les millores en la cuina del centre social de Sant Felip o l’arranjament de trapes d’enllumenat en el camí Catalans de la platja, totes elles confiades a empreses d’Almassora amb la finalitat d’impulsar la recuperació en el municipi.

A aquest fet se suma la recent modificació de crèdits aprovada en el ple de juliol per valor de 438.228,83 euros per a accelerar obres i serveis necessaris per a la localitat. En aquesta quantia s’inclou una injecció de 71.757,10 euros per a intervencions urbanístiques i 90.000 euros per al pla Reactivem Almassora d’actuacions en edificis i vies públiques, que el consistori ampliarà en l’últim trimestre de l’any.

Google+
Whatsapp Telegram