Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 02:15

Almassora inicia les obres del mirador de Santa Quitèria per 377.000 euros

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

Estan finançats per fondos Feder i la Diputació i conten en un termini de quatre mesos 

La constructora castellonenca Ravi Obres, Transports i Excavacions eixecutarà les obres del mirador de Santa Quitèria d'Almassora per 377.823,31 euros. La mercantil és l'única firma presentada al concurs públic d'adjudicació i, després de superar tot el procés, és ja l'adjudicatària del contracte que permetrà posar en valor el parage. Les obres estan cofinanciades per fondos Feder de l'Unió Europea i la Diputació Provincial de Castelló. 

La taula de contractació ha confirmat l'elecció de la constructora, que ya va eixecutar la peatonalisació de la Vila i que en l'actualitat treballa en l'avinguda Castelló, com a responsable del futur ‘balcó al 'Millars’, un dels proyectes més quantiosos de l'eixercici recent estrenat. No en va, va eixir a licitació per 401.512,54 euros i finalment supondrà un aforro aproximat de 23.000 euros per a les arques públiques. 

Entre les millores propostes per l'empresa als plecs redactats des de l'Ajuntament de Almassora figura: incorporar prestacions adicionals com l'eixecució de la canaleta de drenage, la canalisació d'allumenat i colocació de led en la zona ubicada junt a les grades i en el suministrament i colocació de papereres. 

El director de l'obra serà l'arquitecte municipal Fernando Zaragoza, redactor del projecte que marcarà la transformació del paratge a escassos metres de l'ermita en honor a la patrona. La intervenció generarà una nova connexió entre la zona de pícnic, l'àrea de jocs, l'alberg i el ermitorio per a crear una gran zona d'esbarjo que respectarà l'entorn amb materials adaptats a l'espai protegit i una sendera natural.

El foment de la pràctica esportiva està garantit a través del propi mirador, que s'elevarà sobre el riu i reservarà una paret com a rocòdrom al costat de les graderies previstes per a gaudir d'aquest espai a l'aire lliure en el qual una nova xarxa de paviment drenant evitarà inundacions. Al temps, el ‘balcó al Millars’ connectarà amb l'embarcador de piragües de Santa Quitèria per a potenciar el seu ús.

Tot això estarà emmarcat sota les directrius de l'eficiència energètica. Així, els nous leds substituiran a l'enllumenat actual per a reduir el consum i una pèrgola fotovoltaica emmagatzemarà i distribuirà energia. També les canalitzacions patiran canvis per a garantir la millora del seu rendiment i evitar fallades.

La primera edil, Merche Galí, ha assenyalat que el del mirador de Santa Quitèria és un dels projectes més importants del nou exercici i començarà la seua execució real en unes setmanes, després de la fi del procés administratiu. “Anirem veient la transformació del paratge en els pròxims mesos”, ha garantit l'alcaldessa.