Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:28

Almassora estudia amb el Col·legi d’Advocats vies de col·laboració per a oferir als veïns assessorament antiokupació

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 7 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcaldessa, María Tormo, ha explicat que l’objectiu de poder disposar d’aquest servei, que seria gratuït per al ciutadà, és oferir als afectats una opinió formada i una orientació fundada en matèria de dret

L’Ajuntament d’Almassora està estudiant amb el Col·legi Oficial d’Advocats de Castelló vies de col·laboració per a oferir als veïns de manera gratuïta un servei d’assessorament sobre okupació il·legal d’immobles. Així, l’alcaldessa d’Almassora, María Tormo, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvana Rovira, s’han reunit amb el degà del col·legi, Manuel Mata, i la vicedegana de l’entitat, María Sebastiá, per a abordar aquest assumpte.

L’alcaldessa ha afirmat que l’objectiu de l’equip de govern és poder donar als veïns una opinió formada i una orientació fundada en matèria de dret. “Volem oferir eines a totes aquelles persones que acudeixen a l’Ajuntament a demanar-nos ajuda perquè han patit una okupació en una de les seues propietats o per les molèsties que aquest problema els genera en l’àmbit de convivència”, ha explicat Tormo.

“Sabem que, amb l’actual legislació, resulta complicat poder fer front a aquesta problemàtica, però des de l’Ajuntament farem tot el que és a les nostres mans per a ajudar als veïns”, ha remarcat l’alcaldessa.

Després de la trobada, totes dues parts s’han ajornat a analitzar com s’articularia aqueixa col·laboració que consistiria en la presència d’un lletrat designat pel Col·legi d’Advocats de manera periòdica en el consistori per a oferir assessorament sobre aquest tema.

“La preocupació social per aquest tema és creixent i ja hi ha ajuntaments d’altres zones d’Espanya que han rubricat acords de col·laboració en aquest sentit amb els col·legis professionals”, ha explicat Mata. El degà ha detallat que l’objectiu és que la persona sol·licitant del servei rebera un assessorament expert i fora derivada als serveis o òrgans necessaris.

Per part seua, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvana Rovira, ha recordat que la Policia Local ha aconseguit paralitzar diverses okupacions en les últimes setmanes, gràcies a una ràpida resposta després de rebre l’avís veïnal, encara que ha lamentat les traves legals existents per a poder resoldre aquest assumpte.

A més, ha informat que la Policia Local d’Almassora està elaborant un llistat d’immobles okupat que pertanyen a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), atés que un elevat nombre d’immobles okupats són de la seua propietat.