Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 16:29

Almassora estrena el nou col·legi Santa Quitèria en la seua tornada a les aules

Tiempo de Lectura: 2 minutos

Noticias Relacionadas

L’alcaldessa, María Tormo, ha desitjat a la comunitat educativa del centre un bé inici del curs en aquestes instal·lacions que posen fi a 13 anys d’aules prefabricades

Almassora ha estrenat aquest dilluns el nou col·legi Santa Quitèria amb motiu de la volta a les aules. Prop de 200 alumnes han acudit, per primera vegada, a aquestes modernes i sostenibles instal·lacions després de 13 anys en aules prefabricades.

L’alcaldessa d’Almassora, María Tormo, al costat del regidor d’Educació, Vicente Blay Casino, han acompanyat a la comunitat educativa en aquest dia tan especial. “És una molt bona notícia poder començar un nou curs amb aquest nou col·legi que ja gaudeixen els nostres escolars”, ha assenyalat l’alcaldessa, qui ha agraït al professorat i direcció del centre el “gran esforç” realitzat en els últims dies perquè tot estiguera llest per a l’arribada dels alumnes. Un agraïment que ha fet extensible a tota la comunitat educativa, així com als empleats municipals que han treballat a contrarellotge per a tindre llest tots els tràmits oportuns per a l’obertura.

Tormo ha recordat les tasques de manteniment que s’han realitzat en els altres cinc centres escolars durant l’estiu, a petició dels equips directius, al mateix temps que ha remarcat que, de nou, es posa a la disposició de les famílies l’Escola Matinera i Vespertina per a afavorir la conciliació. A més, enguany, com a novetat, aquest servei s’ha ampliat a l’escola infantil Sant Josep i s’ha augmentat el nombre de monitors.


D’igual manera, el regidor d’Educació ha assegurat que, amb l’obertura del nou Santa Quitèria, Almassora compta amb unes infraestructures educatives en l’àmbit escolar modernes i adaptades als nous temps per a donar la millor atenció i aprenentatge possible als escolars.

La infraestructura educativa comprén un edifici de nova planta de tres unitats d’Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 alumnes de capacitat repartits en dos torns. A més, hi ha gimnàs, aules de professors, cuina o hort urbà, entre altres prestacions. El solar, qualificat de dotacional docent, té una superfície de 5.041,70 metres quadrats, quadrangular, amb façana als carrers Drets Humans i Morella. Un dels elements més significatius és el pati central amb diferent vegetació.

Les obres van ser adjudicades per 3.882.163,23 euros. És un projecte inclòs en el Pla Edificant de la Generalitat.