Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 23 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

L’agència de col·locació d’Almassora inscriu 62 persones durant el primer mes de servei

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Tres empreses locals han publicat ofertes d’ocupació en aquesta plataforma en el últims trenta dies

Castellón Información

El punt d’informació de l’agència de col·locació d’Almassora ha complit el seu primer mes de servei després de completar 136 atencions i inscriure en el sistema a 62 sol·licitants d’ocupació. El personal de la Cambra de Comerç de Castelló ha sumat en aquest temps el perfils de 26 homes i 36 dones, unes dades que evidencien que el 58 % de les noves altes corresponen a fèmines.

Així mateix, nou empreses amb seu al municipi figuren registrades en el portal de l’agència i tres d’elles han activat ofertes de treball en els últims trenta dies. En total, més de 2.300 companyies comparteixen informació sobre processos de selecció a través d’aquest servei, la ubicació del qual a Almassora ha promogut la regidoria de Joventut.

El responsable, Xavier Trenco, ha celebrat la resposta de la ciutadania i ha lloat l’efectivitat del servei prestat per la Cambra de Comerç. “Una mitjana de set persones al dia han pogut accedir a aquest recurs per a trobar treball i fer-ho en l’àmbit del municipi o dels municipis propers”, ha assenyalat l’edil. “Qualsevol eina pot resultar útil per a una persona aturada i el nostre objectiu com a administració és oferir totes les possibilitats que estiguen al nostre abast”, ha assegurat Trenco.

En aquest sentit, l’edil ha recordat que el nou punt d’informació situat en el SIAC també té el servei de creació d’empreses, a través del qual “les persones que desitgen establir el seu propi negoci rebran assessorament professional i gratuït en relació als tràmits de constitució, ajudes i subvencions o bonificacions i quotes d’autònoms”. Els professionals al capdavant d’aquest punt d’informació també assistiran a la ciutadania en matèria de plans de viabilitat per als seus projectes empresarials.

Pel que fa a les iniciatives específiques per a menors de 30 anys, aquest punt d’informació facilita la inscripció el Programa Integral de Capacitació i Ocupació (PICE), que ofereix diferents itineraris de formació per a la inserció laboral. Actualment, 184 joves del municipi estan inscrits en el programa de Garantia Juvenil i 82 participen en les accions vinculades al PICE que la Cambra ofereix.

Quant als avantatges que el punt d’informació de l’agència de col·locació d’Almassora respresenta per a les empreses, destaquen “la preselecció de candidatures, un fet que simplifica els processos de contractació”, en paraules de Trenco. L’equip de govern aspira a “estrènyer llaços” amb el sector industrial del municipi i que part del treball que generen aquestes empreses “puga cobrir-se amb veïnes i veïns d’Almassora”.

Advertisement
Advertisement