Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

Al·legacions de particulars alenteixen la tramitació urbanística per a l'obtenció dels terrenys del quart institut a Vila-real

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament compleix els passos per al canvi d'ús de zona verda a equipament esportiu 

La tramitació de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana que l'Ajuntament de Vila-real va impulsar amb la finalitat d'obtindre els terrenys per al quart institut, seguint el procediment urbanístic que marca la legislació, s'ha vist alentida per la presentació d'al·legacions particulars que el consistori deurà ara estudiar i resoldre. El Ple municipal va donar llum verda per unanimitat el mes de març passat a l'inici dels tràmits per al canvi de qualificació dels terrenys, una superfície de 15.000 metres quadrats, situada entre els carrers Atrevits, Notari Magín i Puig Campana, en la zona nord-oest de la ciutat.

Per a poder destinar aquesta pastilla urbana a la construcció del nou centre educatiu és necessari modificar la qualificació de zona verda (sistema local) a equipament educatiu (sistema general), un procés en el qual el departament de Territori ha treballat durant els últims mesos i que ha comptat amb la preceptiva exposició a informació pública. Així mateix, s'han fet els corresponents passos administratius per a compensar la zona verda que ara desapareixerà del planejament urbanístic municipal, amb una nova en un altre punt molt pròxim, una pastilla de sòl confrontant al llit del Millars, on en el futur es desenvoluparà aquest espai enjardinat.

“Des de l'Ajuntament hem sigut escrupolosos en el compliment de la normativa i la legalitat en aquest procés, complint els passos que contempla la legislació urbanística per a la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana”, recalca el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que el consistori compta ja fins i tot amb una partida de 600.000 euros reservada en el pressupost municipal per al pagament de les expropiacions del terreny. En aqueix procés, durant el període d'exposició pública “els propietaris afectats han exercit el seu dret d'al·legació en estimar que el canvi de sistema local a equipament general podria suposar una pèrdua d'aprofitament urbanístic”. Obiol ha incidit en què la decisió dels particulars d'objectar la modificació del PGOU “alenteix la tramitació, ja que ara és necessari estudiar aquestes al·legacions i procedir a la seua resolució”. “Sabem que el quart institut és una infraestructura necessària i demandada a Vila-real i aquest equip de govern ha complit amb la seua obligació de buscar l'emplaçament més adequat i realitzar totes les gestions per a obtindre el sòl, però el compliment estricte de la legalitat, com no pot ser d'una altra forma, fa que no es puga avançar amb la celeritat amb la qual ens agradaria”, indica el responsable municipal.