Noticias Castellón
viernes, 27 de enero del 2023 | Última actualización: 22:27

Agricultura intensifica una campanya informativa sobre les ajudes de la nova PAC

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

La nova Política Agrària Comunitària, que ha entrat en vigor este mes de gener, potencia la vessant ambiental i social de la producció

La gran novetat de la Política Agrària Comuna (PAC) actual és el reforçament de la vessant ambiental, i com a mesura estrela els ecorègims, que són pràctiques agràries amb fins mediambientals que seran objecte d’ajuda per a qui les realitze a la seua explotació. També és nou el fet de que per primera vegada s’agrupen els fons europeus Feaga i Feader, coneguts històricament com a primer i segon pilar, en una única planificació estratègica coneguda com a Pla estratègic de la PAC (Pepac).

El Pla aprovat per a l’estat espanyol és el resultat del treball de planificació estratègica global, amb una major subsidiarietat dels Estats membres. Les intervencions s’agruparan en intervencions de pagament directes, les intervencions per sectors i per al desenvolupament rural, que seran finançades a càrrec dels fons europeus agrícoles Feaga i Feader.

L’aplicació d’estes mesures de suport al sector agrícola pretenen el foment de la seguretat alimentària, els objectius mediambientals de la Unió Europea i el reforçament del teixit socioeconòmic en les zones rurals.

Sistema de pagaments

Per a difondre les ajudes que preveu el Pla Estratègic de la PAC, i en concret les intervencions de pagaments directes (conegudes com a sol·licitud única SU), la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la direcció general de PAC, ha dissenyat una sèrie d’accions de divulgació i formació, destinades a difondre el sistema d’ajudes de pagaments directes per a la campanya 2023 i que enguany començar a tramitar-se l’1 de març.

Estos cursos i jornades començaren ja a aplicar-se l’any passat, destinats a personal tècnic i als titulars de les explotacions agràries de tota la Comunitat Valenciana. A més tota la informació actualitzada està disponible en el Portal Agrari de la Conselleria. També s’estan realitzant-se accions complementàries de divulgació de la nova PAC per part de les entitats col·laboradores com organitzacions agràries i cooperatives, entre altres. En breu es publicarà un mapa de les accions previstes al llarg del territori.

La nova PAC ha entrat vigor en gener d’enguany i estarà vigent fins al 2027. El termini per a la presentació de la Sol·licitud Única d’Ajudes començarà el dia 1 de març i es prolongarà fins al 31 de maig de 2023.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí