jueves, 29 de julio, 2021  |  
Cultura anuncia que la majoria de les al·legacions donen suport a la retirada de la Creu del Ribalta Cultura anuncia que la majoria de les al·legacions donen suport a la retirada de la Creu del Ribalta

- 21 julio, 2021 -

El procediment obert per l'Ajuntament de Castelló ha rebut 115 documents favorables i 55 contràries al procés Cultura anuncia que la majoria de les al·legacions donen suport a la retirada de la Creu del Ribalta

El procediment obert per l’Ajuntament de Castelló ha rebut 115 documents favorables i 55 contràries al procés

La Regiduria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que ha rebut 115 al·legacions que donen suport al procediment de retirada de la Creu del Ribalta, i sol 55 documents contraris a aquesta mesura. El procés d’exposició pública va ser activat per la Regidoria de Memòria Democràtica de Castelló el passat mes de maig.

Castellón Información

Un total de 115 al·legacions han demanat la retirada del monument del Parc Ribalta. La xifra representa un 67% dels documents presentats en temps i forma en el procés d’exposició pública del nou procediment, activat per la Regidoria de Memòria Democràtica de Castelló el passat mes de maig.

Així doncs, a les 115 peticions de retirada del monument, cal sumar les 55 al·legacions que demanen que es mantinga. En suma, el consistori admetrà 170 escrits de ciutadanes i ciutadans, associacions i formacions polítiques que han manifestat el seu posicionament al respecte de l’actuació projectada al Parc Ribalta.

Cal destacar que l’Ajuntament de Castelló va obrir un nou procediment per a la retirada del monument als caiguts situat al parc Ribalta, per tal d’assegurar que totes les parts interessades foren coneixedores dels nous documents que aportaven rellevància i es consideraven essencials en aquest procés.

El nou procediment ha inclós l’informe emès per la Direcció General de Qualitat Democràtica a l’abril 2021, el qual determina que “l’Ajuntament de Castelló haurà de procedir a la seua retirada, mitjançant autorització per la Conselleria competent en matèria de patrimoni cultural, tenint en compte que aquest símbol es troba situat a un parc públic declarat Bé d’Interès Cultural”. En aquest document, s’especifica que el monument “un element contrari a la memòria democràtica”, d’acord amb els articles 39.1 i 6 de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, també s’ha reunit recentment amb el vicari general de la Diòcesi Sogorb-Castelló (per delegació del bisbe) per a traslladar-li l’oferiment de la creu llatina que forma part del monument, tal com recull la recomanació de l’informe del secretari general de l’administració municipal.

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario