Noticias Castellón
sábado, 28 de enero del 2023 | Última actualización: 23:03

Sant Pasqual tindrà ofrena de flors. Penyes, entitats i escolars de Vila-real podran venerar al patró de forma escalonada

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

En grups reduïts i per a rebaixar la concentració s'ha decidit distribuir la participació en diferents hores dels dies 14 i 15 de maig. La Comissió de Penyes, a través del conveni que manté amb l'Ajuntament, pagarà els rams de flors que elaboraran deu floristeries de la ciutat per a confeccionar el tapís representatiu del patró

Castellón Información

Penyes, associacions, col·legis i escoles infantils de la ciutat podran realitzar la tradicional ofrena floral al patró, sant Pasqual, en diferents dies, de manera escalonada i en grups reduïts, per a garantir les mesures de prevenció per la pandèmia. La Junta de Festes i la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Vila-real, juntament amb la Comissió de Penyes,han coordinat un protocol especialperquè els col·lectius que habitualment participen en l'homenatge floral al patró puguen fer-lo enguany complint les restriccions sanitàries i, a més, sense haver d'assumir el cost dels rams de flors, ja que els pagarà la Comissió de Penyes a través del conveni que manté amb el consistori. Els rams s'encarregaran en les floristeries del municipi per a ajudar a aquests negocis, afectats per la crisi.

El regidor de Festes, Diego A. Vila, ha recordat que enguany la ciutat no celebra les festes patronals del mes de maig, que es van suspendre per acord unànime del Consell Rector de Festes el mes de febrer passat davant la situació de la pandèmia. No obstant això, s'ha decidit realitzar unacte simbòlic per a honrar al patró. L'ofrena és un acte que organitza tradicionalment la Comissió de Penyes, i se celebra sempre en la vespra de la festivitat de sant Pasqual. No obstant això, enguany, en caure en dilluns el dia del patró, 17 de maig, i davant la necessitat de realitzar l'ofrena de manera escalonada per a evitar la concentració de persones, s'ha decidit distribuir la participació en diferents hores dels dies 14 i 15 de maig. Així mateix, també s'ha implicat a totes floristeries de la ciutat perquè elaboren els detalls florals que conformaran el tapís representatiu de sant Pasqual com una manera de fer costat al comerç local i “especialment a un sector com el de les floristeries que s'ha vist molt afectat per la pandèmia a causa de la suspensió de cerimònies i actes”, destaca Vila.

Així, la Comissió de Penyes, que pagarà tots els rams a través del conveni amb l'Ajuntament, encarregarà la confecció dels mateixos a les deu floristeries del municipi i se'ls oferirà a les penyes de la Comissió de Penyes, associacions, col·legis i escoles infantils la possibilitat de participar en l'ofrena. Si accepten, se'ls indicarà en quina floristeria han de recollir els rams i el dia i l'hora en què podran anar a depositar-los en el tapís.

S'establirà un ordre, per torns, i en grups d'un màxim de sis persones per cada penya, col·lectiu o centre educatiu”, apunta el regidor de Festes, “perquè, per prudència, cal evitar la coincidència de moltes persones en l'acte”. Aquests torns s'organitzaran durant els dies 14 i 15 de maig. L'edil ha animat als col·lectius a participar en aquesta ofrena que “encara que, per responsabilitat, s'ha de realitzar de forma reduïda, és una manera de mantindre viva la tradició d'homenatjar el patró, més ara en aquest moment en què la situació sanitària va millorant i podem anar reactivant alguns actes”.

Vila ha indicat a més que el dia 15 de maig les corts d'honor que compleixen 25 i 50 anys en 2020 i 2021 també realitzaran la seua ofrena floral a sant Pasqual després dels respectius actes d'homenatge que se celebraran al matí i a la vesprada a l'Auditori Municipal Rafael Beltrán Moner. També participaran les reines Carmen Rubert i María Carmona, amb les seues corts d'honor.