Miércoles, 22 de mayo, 2019  |  
Vila-real sol·licita ajudes de l’IVACE que permetran ordenar el polígon Reg Nou i resoldre el vessament irregular d’aigües Vila-real sol·licita ajudes de l’IVACE que permetran ordenar el polígon Reg Nou i resoldre el vessament irregular d’aigües

- 13 marzo, 2019 -

Les subvencions, de 302.000euros, inclouen la millora de l’àrea denominada Camí de la Travessa, que tindrà una nova rotonda i carril bici Vila-real sol·licita ajudes de l’IVACE que permetran ordenar el polígon Reg Nou i resoldre el vessament irregular d’aigües

Les subvencions també inclouen la millora de l’àrea denominada Camí de la Travessa, que tindrà una nova rotonda i construirà un carril bici a la vorera nord de l’avinguda de Grècia. Cobreixen el 100% de les actuacions i ascendeixen en total a 302.000 euros, donant resposta a les peticions de les empreses ambdues zones, instal·lant càmeres, boques d’incendi, clavegueram i il·luminació, entre d’altres

Castellón Información/S.N.

Vila-real optarà enguany a una nova convocatòria en règim de concurrència competitiva d’unes noves ajudes a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a millorar polígons industrials i que estan obertes a tota la Comunitat Valenciana, a diferència de les de 2018 que tan sols van ser per als municipis de la Plana i que van fer recaure, encara que amb alguns contratemps, 3,1 milions en la localitat. La Regidoria de Territori, encapçala per Emilio Obiol, ha presentat el projecte de les subvencions per un valor total 302.000 euros, que se centren en la millora de dues àrees, com són la del Camí de la Travessa i la del Reg Nou, totes dues situades en la zona nord a banda i banda de l’N-340 i completen la inversió ja en marxa de la zona de Molí Nou, dotada de 726.602 euros.

13-03-2019 Ajudes IVACE polígons

Camí de la Travessa

La primera compta amb 112.000 metres quadrats i es troba delimitada per la prolongació de l’avinguda de França, la de Grècia, la de Castelló i l’N-340. “Una zona amb gran activitat d’empreses com les taulelleres i d’automoció, supermercats i també de serigarfia, entre altres, ja que també hi ha un supermercat”, explica Obiol, qui destaca que aquesta zona va nàixer “sense planificació, però l’acumulació d’inversions i el creixement de la indústria l’ha convertida en un polígon a tots els efectes”. “Volem modernitzar-ho i dotar-ho de les infraestructures i serveis que qualsevol àrea industrial necessita per a funcionar millor i per a estar més integrada a l’entorn”, assegura.

Captura de pantalla 2019-03-13 a las 19.17.25Entre les actuacions, es troben eixos bàsics com la instal·lació de càmeres de seguretat, la millora de la senyalització horitzontal i vertical, la instal·lació d’hidrants antiincendis, la substitució de l’enllumenat públic per llums més eficients, com és el cas de les led, la millora de l’asfalt i la construcció d’una glorieta que permetrà dotar al trànsit de major seguretat. Aquesta rotonda se situarà a l’entrada a la ciutat en el primer desviament de la N-340 que continua en la prolongació de l’avinguda Francesc Tàrrega, formant un encreuament enfront del concessionari de Ford. “És una zona perillosa que, a més, s’inunda quan plou, per això actuarem en aquest tram”, explica, al mateix temps que afig que es construirà un carril bici a la vorera nord de l’avinguda de Grècia, “amb l’objectiu d’anar cosint aquests trams en les principals avingudes de la ciutat, com farem també en el polígon de l’Avinguda de Castelló”. També se soterrarà el cablejat de les telecomunicacions, es crearà una web del polígon i es construirà una façana vegetal en el talús de l’N-340, a més de millorar les voreres del Camí de la Travessa, “fent més agradable i còmoda la transició entre les àrees industrials i la zona urbana”, assenyala Obiol.

Per a aquest polígon s’aspira a obtenir el màxim import de la subvenció, que a les bases de la convocatòria s’estipula en 200.000 euros (IVA inclòs) per a cada zona.

Reg Nou, objectiu, l’ordenació de l’espai
El segon polígon que es presenta a les ajudes aspira aconseguir 102.000 euros, ja que compta amb una superfície menor, de 51.000 metres quadrats. Es tracta del polígon Reg Nou, situat a la zona nord-Captura de pantalla 2019-03-13 a las 19.17.12est, a l’altre costat de l’N-340, al costat de la ronda nord d’accés a la ciutat. “És una zona molt desordenada que intentarem millorar, ja que necessita serveis molt bàsics demandats pels empresaris, que se senten abandonats i aïllats”, manifesta l’edil. Aquest polígon no compta amb sistema de clavegueram, per la qual cosa funciona amb fosses sèptiques i, en el pitjor dels casos, aboca les seues aigües a les séquies. “Instal·larem una xicoteta estació de bombeig amb una canonada que enllaçarà amb l’avinguda de França (uns 650 metres) per a millorar un tema tan elemental com és el sistema de sanejament, fins ara inexistent”, indica.

polígon reg nou
Així mateix, es crearan voreres i s’instal·larà enllumenat públic, que tampoc existeix en aquests moments. Com en el Camí de la Travessa, també es crearà un web, hi haurà càmeres de vigilància, senyalització horitzontal i vertical, asfalt nou, hidrants per a incendis i un talús amb pantalla vegetal al costat de l’N-340. “És un pressupost limitat i encara que no ens donarà per a fer tot el que ens agradaria, per a alguna cosa servirà”, explica i recorda que les subvencions cobreixen el 100% de les actuacions. “Són dues xicotetes zones industrials que se sumen a les quatre en les que aviat començarem a actuar, perquè la nostra aposta per l’economia productiva és ben clara i decidida i sabem que ajudant la indústria es generen noves oportunitats per a tots”, assenyala i confia que aquesta convocatòria no tinga els problemes amb els terminis que va tenir l’anterior i que aviat siga resolta.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *