Jueves, 21 de febrero, 2019  |  
Vila-real ha saldat ja el 87% dels 4,3 milions pendents de resolucions urbanístiques del jurat d’expropiació  Vila-real ha saldat ja el 87% dels 4,3 milions pendents de resolucions urbanístiques del jurat d’expropiació 

- 9 agosto, 2018 -

Després de tancar el pagament de 2,9 milions als que van renunciar a seguir pledejant i a interessos, l'alcalde acorda saldar altres 850.000 euros... Vila-real ha saldat ja el 87% dels 4,3 milions pendents de resolucions urbanístiques del jurat d’expropiació 

Després de tancar el pagament de 2,9 milions als amos de solars que van renunciar a seguir pledejant i a interessos, l’alcalde acorda saldar altres 850.000 euros més amb aquells que renuncien a interessos, al voltant de 30.000 euros, però seguiran reclamant. Benlloch ha aconseguit evitar un risc de quasi 2,5 milions d’euros i en resum ja s’han pagat ja 3.337.549 euros i assegura que “amb diàleg i bona voluntat, de les dues parts en menys d’un mes hem sigut capaços de donar eixida a bona part de l’empastre heretat del PP 

Castellón Información

 

Després de la primera tanda de negociacions amb els propietaris afectats per resolucions del jurat d’expropiació, la qual va resultar molt “satisfactòria” ja que es van abonar 2,9 milions i els afectats van renunciar als interessos, Vila-real ha assolit un acord d’altres 850.000 euros més amb aquells que renuncien a interessos però seguiran seguir pledejant. L’alcalde, José Benlloch, va començar una estratègia amb els damnificats per les “ocupacions ile·legals de terrenys, carrers i solar” i hui  ha donat compte dels últims avanços, amb els quals s’ha resolt el pagament del 87% del total de les valoracions municipals adeutades. “Amb diàleg i bona voluntat, tant del consistori com dels propietaris, en menys d’un mes hem sigut capaços de donar eixida a bona part de l’empastre heretat del PP que va tenir bloquejat el pressupost municipal, evitant conflictes judicials i aconseguint un important estalvi per a les arques municipals”, argumenta Benlloch.

moli la vila restaurat2Els dos paquets de resolucions del Jurat d’Expropiació del 17 de gener i el 7 de març de 2017 es refereixen a “ocupacions il·legals” de propietats de particulars com el col·legi José Soriano, les avingudes França, Europa y Mediterráneo o el Molí la Vila i que “tenien dret a què se’ls expropiara, però l’equip de govern anterior va preferir gastar els diners en altres qüestions”. Entre tots dos paquets, els propietaris van reclamar a l’Ajuntament el pagament de fins a dotze milions d’euros, si bé les valoracions municipals, a les quals el Jurat d’Expropiació ha donat la raó, xifren la quantitat a pagar en 4.345.561 euros.

“Els propietaris podien o no estar d’acord amb aquesta xifra i reclamar al jutjat, però aquesta quantitat, que és el que en el propi Ajuntament hem valorat, en coincidència també amb el Jurat d’Expropiació, no té discussió; calia pagar-la sí o sí. I açò és el que ha tingut bloquejat el pressupost municipal”, ha recordat l’alcalde. Una vegada subscrit el préstec a finals d’any i desbloquejat el pressupost de 2018, l’alcalde ha iniciat des de fa unes setmanes les negociacions amb els propietaris, sobre la base de dos criteris principals: aquells propietaris que renunciaren a la conflictivitat judicial amb el consistori i als interessos generats (totals o parcials) des de la data de les resolucions cobrarien el deute de manera immediata; els amos de solars afectats que  no renuncien a seguir litigant però sí als interessos fins a hui serien els segons a cobrar; en últim lloc cobraran aquells amb els quals no s’arribe a cap acord.

En aquesta línia, després de tancar el primer acord amb les sis propietats que, per un valor de 2.942.357 euros, han retirat els recursos judicials, han renunciat als interessos, i ja han cobrat. Benlloch ha tancat en les últimes setmanes nous acords. Un d’ells, ja signat i pagat el 3 d’agost, ascendeix a 395.191 euros. A aquesta quantitat se sumaran la setmana que ve altres 454.516 euros de cinc afectats més que per no haver entregat la documentació a temps no s’ha pogut portar a terme en aquesta setmana. En tots dos casos, es tracta de propietaris que renuncien al cobrament dels interessos generats fins a hui, però mantenen els recursos “per a seguir reclamant la quantitat que consideren que els correspon, superior a la valoració municipal”. Aquests acords suposaran l’estalvi d’entre 25.000 i 30.000 euros en interessos, que se sumen als 70.000 euros d’estalvi del primer paquet d’acords, amb el qual, a més. Benlloch ha aconseguit evitar un risc de quasi 2,5 milions d’euros. Aquesta xifra correspon a la diferència entre els 2,9 milions d’euros abonats i els 5,5 milions que els propietaris reclamaven en recursos ara ja retirats. Després d’aquests pagaments, quedaran pendents de pagar altres 631.439 euros de propietaris amb els quals, fins al moment, no ha sigut possible arribar a un acord.

“En resum, podem dir que, a dia de hui, hem pagat ja 3.337.549 euros dels 4,3 milions que devíem per aquests expedients, als quals se sumaran en els pròxims dies altres 454.000 euros que encara no han pogut pagar-se per qüestions administratives. Açò significa que, en menys d’un mes, hem aconseguit resoldre el 87% de l’empastre, evitant conflictivitat a l’Ajuntament i generant un important estalvi que podrem destinar a qüestions com l’ampliació del centre d’Alzheimer Molí la Vila”, recorda Benlloch. L’alcalde ha volgut agrair la predisposició dels propietaris a arribar a acords en benefici de la ciutat i ha avançat la seua intenció de seguir negociant per a poder tancar definitivament l’expedient.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *