Noticias Castellón
viernes, 26 de abril de 2024 | Última actualización: 23:10

Vila-real renuncia al projecte d’industrialització de Miralcamp per la falta d'acord amb els propietaris del 70% dels terrenys

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde lamenta que la cessió amb tres dels dotze afectats no haja sigut possible i explica que que les indemnitzacions per expropiar-los ascendirien a 1,3 milions. Per altra banda, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament donarà el seu vistiplau en el pròxim ple que la Diputació de Castelló realitze tractaments en les zones de marjal, periurbanes i àrees fluvials

Castellón Información/S.N.

Un dia després només d’haver-se anunciat la intenció de l’Ajuntament de Vila-real d'optar a ajudes per valor de 302.000 euros per a modernitzar els polígons industrials del Camí de la Travessa (200.000 euros) i Reg Nou (102.000 euros), l’alcalde Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que dels altres quatre projectes sol·licitats a l'IVACE en 2018 per valor de 3,1 milions, dels qual l’Ajuntament hauria d’assumir 1,3 perquè no complir els terminis, s’haurà de renunciar a un d'ells, el de Miralcamp, que abasta uns 15.000 metres quadrats, degut a la falta d'acord amb tres dels dotze propietaris afectats, que tenen prop del 70% dels terrenys. L'alcalde assegura que les indemnitzacions per expropiar-los ascendirien a 1,3 milions d'euros que ara mateix no té l'Ajuntament i afirma que no hi ha temps material, ja que entre les condicions de les ajudes estan que les obres estiguen finalitzades a 31 de desembre, la qual cosa seria molt difícil d’acomplir. Assegura per altra banda que la seua intenció és executar-ho en el futur amb més calma

Vila-real va conèixer en juliol que resultava beneficiària de 3,1 milions d'euros de l'IVACE per a la millora i modernització de quatre zones industrials de la ciutat, i que corresponia al 97% de la quantia que havia demanat la ciutat en la convocatòria. Aquestes ajudes anaven a beneficiar a les àrees de Miralcamp, amb 906.227 euros, les Voltes, amb 906.820, la carretera d’Onda, amb una inversió de 608.829 euros, i la zona industrial del Molí Nou, 726.602 euros. Cal recordar que aquesta línia de subvencions van destinades a fomentar la sostenibilitat ambiental, la innovació tecnològica, l’eficiència energètica, la millora la convivència i la seguretat i altres formes de mobilitat no contaminants per a potenciar-les les empreses presents i afavorir la implantació de noves que reactiven l’activitat econòmica i milloren la productivitat de les ja existents en la zona.

Inclouen accions d’implantació de fibra òptica, voreres, carrils bici, enllumenat LED, canalitzacions, evacuació d’aigües i senyalització vertical i horitzontal, zones verdes i elements de millora del trànsit, entre altres innovacions. Entre les actuacions a realitzar, que cerquen fomentar la sostenibilitat ambiental, la innovació tecnològica, l’eficiència energètica, la millora la convivència i la seguretat i altres formes de mobilitat no contaminants.

Benlloch ha lamentat la falta d’acord i predisposició dels propietaris. “Temen que l’Ajuntament s’apropie de forma indeguda dels seus terrenys com va passar durant molts anys durant el govern del PP, el que va deixar una gran quantitat d’empastres, per això s’han abstingut. Els respectem però no compartim la seua postura, perquè són solars abandonats, sense cap servei ni possibilitat de traure rèdit econòmic i la cessió haguera aportat moltes oportunitats i hi haguera revalorat l’espai. El que no anem a fer és ocupar els terrenys i sumir a la ciutat en un risc més”. Així mateix, explica que dels 1,3 milions que anava a assumir l’Ajuntament per no haver complit el termini de la convocatòria, aquesta quantitat es veurà reduïda.

Per altra banda, el primer edil ha recordat que va ser l'actual equip de govern el que va posar en marxa un pla de reindustrialització en 2013, en plena crisi, amb sis punts bàsics per a mantenir engreixada la maquinària durant l'època de crisi i impulsar la indústria progressivament durant la recuperació, tal com està fent en l'actualitat, gràcies a les ajudes de les administracions. “Cada dia continuem pagant el passat, però tenim projectes pendents als quals no renunciem i lluitarem perquè siguen una realitat”, indica.

Benlloch: “Mai és tard i la Diputació per fi ha assumit la seua responsabilitat com a ens supramunicipal”

mosquits vila-realPer altra banda, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament donarà el seu vistiplau en el pròxim ple que la Diputació de Castelló realitze tractaments antimosquits en les zones de marjal, periurbanes i àrees fluvials. La institució provincial ha remés una comunicació a tots els ajuntaments perquè els autoritze per ser una competència municipal. “Per fi, amb tot el que vaig lluitar jo perquè Diputació assumirà responsabilitats en les zones limítrofes de les poblacions i que són ‘terra de ningú’, arribant fins i tot als Tribunals, l’ajuntament d’ajuntaments es fa càrrec d’un problema que ha afectat molt a la gent, sobretot a menuts i a majors i també a llauradors en els últims anys. Si hagueren fet el pas abans, ens hauríem estalviat un problema sanitari tan greu com aquest i garantim que seguirem realitzant tractaments en el terme com sempre hem fet”, conclou.