Lunes, 24 de febrero, 2020  |  
Vila-real bonificarà l’IBI en immobles amb sistemes d’autoconsum elèctric i a propietaris que lloguen habitatges Vila-real bonificarà l’IBI en immobles amb sistemes d’autoconsum elèctric i a propietaris que lloguen habitatges

- 8 octubre, 2019 -

S'ampliarà fins a quatre els terminis de fraccionament de la contribució i l’impost sobre vehicles patirà rebaixes de fins al 75% si són elèctrics... Vila-real bonificarà l’IBI en immobles amb sistemes d’autoconsum elèctric i a propietaris que lloguen habitatges

La reducció que oscil·larà entre el 95% i el 50% segons el cas també s’estén a immobles amb finalitat investigadora, a empreses d’economia social i finalitat hitòrico-patrimonial o cultural i l’impost sobre vehicles tindrà rebaixes de fins al 75% si són elèctrics. L’Ajuntament prepara aquesta modificació per primera vegada en prop de dues dècades de l’ordenança fiscal que afectarà l’impost sobre vehicles tindrà rebaixes de fins al 75% si són elèctrics

Castellón Información/S.N.

Vila-real modificarà per primera vegada en prop de dues dècades l’ordenança fiscal per a activar bonificacions de l’IBI. L’alcalde, José Benlloch, ja ho va avançar la setmana passada quan va anunciar la pujada de la contribució fins al 10%, i que va atribuir a l’augment de despeses relacionades amb salaris, l’IPC o el fem i a la reducció d’ingressos per l’alliberament de l’AP7 i el retornament de les plusvàlues, a més de la difícil situació econòmica municipal, pel pagament préstecs i sentències de prop de 40 milions.

Benlloch recorda que va decidir assumir la Regidoria d’Hisenda per a treballar pel compliment de diversos objectius, l’aprofitament de les oportunitats i per a fer front als reptes del present. “Ens ha assolit una crisi econòmica molt forta, de la que ara ens recuperem, sota l’ombra d’una nova desacceleració, i hem pres aquesta decisió per a reequilibrar els comptes. Em sorprenen les crítiques de l’oposició i la campanya en xarxes de qui fins i tot fins a fa uns mesos formava part del nostre equip de govern, ja que si estan en desacord, podrien proposar de quines altres partides podem llevar diners”, indica.

Tres objectius

D’aquesta manera, amb la modificació de l’ordenança es pretén agilitzar i facilitar els tràmits burocràtics i administratius per al pagament de l’IBI i estalviar processos quan no siga necessari, a més oferir més serveis i ajudes. En primer lloc, l’alcalde advoca per un objectiu econòmic, ja que es vol impulsar la inversió empresarial i la creació de llocs de treball i recorda que la ciutat fa més de dotze mesos que lidera la creació d’ocupació com a ciutat de la Comunitat de més de 40.000 habitants. “Volem fer atractiva la ciutat respecte a altres pel que fa a la fiscalitat i afavorir la instal·lació de companyies”, apunta. En segon lloc, una finalitat social, incrementant la resposta municipal en benefici de les persones si col·lectius amb més dificultats. I en tercer lloc, la innovació i la diversificació econòmica, estimulant l’economia basada en la tecnologia i el coneixement. “No podem ser una referent en innovació si no potenciem i posem facilitats econòmiques al sector”, indica.

L’alcalde apunta que les exempcions que comtempla la norma es mantenen. La primera de les modificacions vol estimular l’autoconsum elèctric als habitatges, amb reduccions de fins al 50%, ja que actualment són del 10%. Es farà amb el suport d’ajudes dels Fons Feder. L’altra de les bonificacions serà del 95% per les empreses o institucions que opten per immobles amb una finalitat investigadora i d’ensenyament universitari. En altre punt estaria la bonificació del 50% dels immobles que es lloguen per a ús residencial segons els metres quadrats i les persones que puguen habitar. En tercer lloc destaca la rebaixa de fins al 95% per als immobles que siguen objecte d’interés o ús municipal i siguen seu d’activitats socials, patrimoni-culturals, històriques o que fomenten l’ocupació, entre altres. Benlloch ha subratllat que en la resta de reduccions el procés serà automàtic però que aquest cas passarà pel ple i l’apliació o no i el percentatge serà una decisió política. “Per exemple si una empresa d’economia social decideix instal·lar-se a Vila-real i contractar a dones víctimes de violència de gènere o aturats majors de 45 anys, es beneficiarà d’aquesta reducció de l’IBI”, explica.

Impost sobre vehicles

Benlloch ha subratllat el fet que Vila-rel té l’impost sobre vehicles de tracció mecànica més assequibles de la comarca i en aquest sentit també hi haurà bonificacions per a afavorir la sostenibilitat ambiental i reduir les emissions. D’aquesta manera hi haurà una reducció del 75% en l’IVT de vehicles elèctrics i d’emissió zero i un 50% en els de baixa emissió o ECO.

L’alcalde ha assenyalat que les bonificacions es gestionaran amb eficàcia i responsabilitat si es produeixen moltes sol·licituds. “L’IBI és l’impost més important per a nosaltres, suposa el 85% de la nostra recaptació i hem d’actuar amb cura”, afig. Per això s’ampliarà fins a quatre els terminis de fraccionament de pagament de la contribució. “Hi ha tot un any per a abonar l’impost i ens genera moltes distorsions, aleshores hem decidit afegir un termini més per a facilitar el pagament i que hi haja uns ingressos més o menys continuats”. Els ajornaments es mantindran i es facilitarà també el procés.

Propera comissió d’Hisenda

El document, que està en vies de ser finalitzat, serà remés als grups aquesta setmana per a ser debatut en la propera comissió d’Hisenda i portar-se al ple.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *