Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 12:55

Vila-real lluitarà per donar-li validesa nacional als títols que es poden aconseguir amb els cursos de l'Espai Jove

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

L'Ajuntament de Vila-real ha augmentat el pressupost de la Regidoria de Joventut per a 2017 en un 30%, passant dels 244.984 euros de 2016 als 318.412 euros per a enguany. “Un increment de 37.000 euros que servirà per a seguir consolidant nostra principal màxima: 'Junts anem a més', explica el regidor de responsable de l'àrea, Xavier Ochando, que ha donat a conèixer també la memòria de la Regidoria en 2016, on destaca el gran creixement que han registrat els quatre pilars fonamentals de l'àrea, com són la formació per a l'ocupació i la lluita contra l'atur, la inclusió, donar veu a tots els joves i l'autogestió.

És en aquest últim punt on s'han registrat xifres que “demostren que per a nosaltres és important caminar cap a l'autogestió de la programació perquè els joves i les associacions siguen els protagonistes”, assenyala. Així, en 2016 la Regidoria ha atès 45.096 persones, que han passat per les activitats programades per part de 68 associacions -12 més que el 2015-, la qual cosa suposa una mitjana mensual de 3.758.

Així mateix, Ochando remarca que “les polítiques juvenils de Vila-real s'han convertit en un referent provincial i no és per a menys, ja que en 2015 vam oferir 411 activitats, cursos i formació per a l'ocupació, que en 2016 han crescut fins a les 454”. D'aquesta manera, s'ha invertit en l'organització de 224 cursos -enfront dels 160 d'un any abans-, dels quals 103 tenen titulació homologada, 34 més que al 2015. Tot això s'ha traduït en un major nombre de persones que han eixit de l’Espai Jove amb un títol homologat sota el braç –d'idiomes i d'altres matèries- i amb l'oportunitat d'incorporar-se al món laboral, passant de 869 als 1.017 usuaris del 2016.

A aquestes dades se suma l'obertura de l'oficina Eurodesk, que ha permès a la ciutat col·laborar amb l'Institut Nacional de la Joventut i amb la pròpia Comissió Europea, convertint-se en l'única existent entre València i Barcelona i en una de les 54 de tot l'Estat i que ha permès atendre 192 persones, sense comptar amb els correus electrònics i les trucades, que també han servit per a donar resposta a associacions i instituts d'altres ciutats de la província i de països com Turquia, Estats Units o Taiwan, en matèries com voluntariat, ajudes per a estudiar o intercanvis.

A més, Ochando destaca la implicació de la ciutat a l'hora d'integrar totes les persones, independentment de les seues capacitats, gràcies als Tallers per la igualtat, que han atret més de 300 usuaris en un any, i a altres iniciatives, i remarca la importància de donar veu als joves, a través de la Ràdio Espai Jove, que ha passat de tenir cinc programes en directe a tenir una graella amb 14, que es poden escoltar també a través de plataformes com iVoox o MyRadioStream.

“Sempre hem reivindicat que els joves són el present i que sense ells no hi ha futur, paraules que nosaltres demostrem amb fets”, apunta l'edil, que assenyala l'increment global del pressupost per a enguany, on destaca un augment per a l'àrea de convenis, que passa de 84.500 euros a 122.273. “Un 44,7% més que permetrà seguir impulsant l'autogestió i on es contempla un nou conveni amb JuCar i una partida per al conveni del bus a la UJI, amb 18.400 euros”, assenyala Ochando, que recorda que “des de la nostra arribada a l'equip de govern, les ajudes generals es van augmentar un 68% i es van signar nous acords, a més de crear una nova línia de subvencions a estudiants Erasmus, amb 10.000 euros”. A totes aquestes accions s'incorpora la inversió que realitzarà enguany el Servef per a homologar el Espai Jove, “la qual cosa ens donarà la possibilitat de convocar més cursos amb eixida laboral no només ací, sinó també a qualsevol punt del territori espanyol”, afig.