Martes, 21 de mayo, 2019  |  
Vila-real dóna un cap més cap al reciclatge amb el repartiment de 15.000 bosses de separació de residus Vila-real dóna un cap més cap al reciclatge amb el repartiment de 15.000 bosses de separació de residus

- 13 marzo, 2019 -

Medi Ambient ix al mercat de la plaça Major els dies 13, 16, 20, 23, 27 i 30 de març i el 3 i... Vila-real dóna un cap més cap al reciclatge amb el repartiment de 15.000 bosses de separació de residus

Medi Ambient ix al mercat de la plaça Major els dies 13, 16, 20, 23, 27 i 30 de març i el 3 i 6 d’abril per a mostrar el funcionament del sistema domèstic i elaborar una enquesta 

Castellón Información 

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, impulsa una nova campanya centrada en el reciclatge, que consistirà en la demostració i bones pràctiques en la llar, per a la qual cosa es repartiran 5.000 kits amb bosses preparades per a la separació de residus, que en total sumaran 15.000. 

13-03-2019 Campanya reciclatgeEl regidor de l’àrea, Josep Pasqual Sancho, ha presentat la iniciativa en l’enclavament en el qual es desenvoluparà tota la campanya: el mercat de la plaça Major. Així, tots els dimecres i dissabtes de març (dies 13, 16, 20, 23, 27 i 30) i els dies 3 i 6 d’abril s’instal·larà una carpa en la qual els veïns i veïnes podran informar-se sobre com funciona la separació dels envasos de plàstic, vidre i paper i cartó per al seu posterior reciclatge, així com emplenar una enquesta que permetrà saber quins són els hàbits de reciclatge dels residents i quines són les seues demandes per a millorar el servei.

“Amb aquesta enquesta podrem saber si consideren que en la seua zona es necessiten més contenidors i obtindrem informació molt valuosa per a continuar millorant l’atenció en cada zona i cada barri”, indica l’edil, qui assegura que l’objectiu és aconseguir “que tothom es consciencie”. “S’han dit barbaritats, com que separar no serveix de res perquè tot va al mateix lloc. No és cert, separar és una gran ajuda i una responsabilitat de tots perquè després aqueixos productes puguen tindre una nova vida útil després del seu reciclatge”, explica. “Cada element que no rebutgem de manera adequada contribueix a la contaminació del nostre planeta, danya els sistemes naturals i la capa d’ozó, per això és tan important actuar de manera correcta a casa, perquè així contribuïm al fet que el procés siga més efectiu”, manifesta l’edil.

Captura de pantalla 2019-03-13 a las 20.49.22Tal com assenyala Sancho, les enquestes i els kits amb les tres bosses de colors per a separar el paper i cartó del plàstic, bricks i llandes, i dels pots i botelles de vidre, es repartiran en el mercat i durant la resta de la setmana es podran aconseguir en l’oficina de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, situada al carrer Ponent Baix, 65, en horari de 9.00 a 14.00 hores.

Cada persona que emplene l’enquesta podrà portar-se aquestes bosses que, a més, s’han elaborat en una grandària mitjana perquè no ocupen molt espai a les cases i participar en aquesta tasca siga molt més fàcil per a tots”, afirma, al mateix temps que anima a tots els veïns a acostar-se pel kit i començar a prendre consciència que “hem de deixar el món tal com l’hem trobat per a les generacions esdevenidores”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *