Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:59

El vídeo mapping torna a la Basílica Arxiprestal de Morella el 27 de desembre amb un espectacle d'imatges projectades i música

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

La investigació prèvia a la restauració va obtindre una menció especial d’Europa Nostra, gràcies al treball de l'Institut Valencià de Cultura

Castellón Información

El vídeo mapping  de la Porta dels Apòstols torna a la Basílica Arxiprestal de Morella el divendres 27 de desembre perquè tots i totes puguen disfrutar d’aquest espectacle de música i imatges projectades sobre la façana de l’església. D’aquesta manera, les morellanes, morellans i visitants podran tornar a veure l’espectacular projecció d’imatges sobre la façana de la Basílica, les quals interactuen amb aquesta per a veure-la d’una manera única.

La 1a Tinent d’Alcalde, Judit García, ha destacat que “el vídeo mapping de la Porta dels Apòstols és un espectacle de música i imatges projectades en aquesta façana que interactuen amb els seus elements d’una forma espectacular”. L’edil ha recordat que “aquest es va poder veure per primera vegada al mes d’agost quan es va presentar la recent restauració de la Porta dels Apòstols amb molta acceptació, de manera que en la programació de Nadal creem que molta gent tant de la ciutat com vinguts de fora tindran l’oportunitat de veure’l”. Judit ha aprofitat per a “convidar i animar a tots i totes a veure el vídeo mapping de la Porta dels Apòstols el divendres 27 de desembre”.

Cal recordar que durant els anys 2018 i 2019 s’ha restaurat la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella. Així, l’obra es va separar en dues fases, la primera de les quals va tractar de netejar tota la façana i la segona va estar més centrada en el treball amb els pigments de la policromia de la porta en general i específicament del timpà. A més, en l’estudi previ es van utilitzar les tècniques més avançades per a escanejar la façana sencera en tres dimensions, la qual cosa mostra la complexitat d’aquest projecte. Finalment, l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+I) va rebre la Menció Especial del Jurat d’Europa Nostra pel projecte d’Estudis previs i investigació de la metodologia d’intervenció de la Portada dels Apòstols de l’Església Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella com un excel·lent exemple de la investigació prèvia de la conservació de la pedra policromada.