Martes, 26 de marzo, 2019  |  
El Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura nomena com a soci d’honor a Vicent Partal El Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura nomena com a soci d’honor a Vicent Partal

- 14 junio, 2018 -

El director del diari digital VilaWeb assegura que la professió necessita “passió intel·lectual i tindre un compromís amb les persones que et lligen” El Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura nomena com a soci d’honor a Vicent Partal

El director del diari digital VilaWeb assegura que la professió necessita “passió intel·lectual i tindre un compromís amb les persones que et lligen”

Castellón Información 

El Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) ha nomenat com a soci d’honor el periodista Vicent Partal en un acte que s’ha celebrat a la Facultat de Ciències Humanes i Socials i que ha comptat amb les intervencions del president del CULC, Bartomeu Prior; el director del Centre d’Educació i Noves Tecnologies de l’UJI, Jordi Adell, i la periodista i professora de l’UJI, M. Josep Picó, a més del mateix Partal.

El president del CULC ha fet un repàs de les fites més destacades del director del diari digital VilaWeb i ha sigut l’encarregat de fer-li entrega de la distinció de soci d’honor.

Per la seua part, Adell ha destacat que “Partal és un pioner en l’ús de les noves tecnologies perquè es va avançar en entendre l’impacte que tindrien en el camp de la informació i el periodisme”. Així mateix, ha posat de relleu el seu compromís en la defensa del català, la llibertat i la lliure circulació de la informació. En aquesta línia, Picó ha assenyalat que “és un periodista necessari i un referent per a la gent jove” per la seua qualitat, compromís i emprenedoria i per “tot el que ha fet per la nostra cultura i la nostra llengua”.

Acte_CULC_18DLL185Finalment, Vicent Partal ha apuntat en la seua intervenció que en el periodisme hi ha un element fonamental que és l’ètica. “El periodisme necessita passió intel·lectual i tindre un compromís amb les persones que et lligen perquè l’únic sentit del periodisme és fer avinent a la societat quins problemes té i intentar obrir-li els ulls perquè actue”, ha afirmat. Així, s’ha mostrat en contra de l’objectivitat atès que “ningú pot ser imparcial perquè cadascú té uns valors i eixos valors determinen com fem les coses. La mirada és molt important i no podem ser recipients passius de notícies”. No obstant, ha assenyalat que hi ha un límit en aquesta subjectivitat, els fets, i per això un periodista ha de ser precís, rigorós i ha de tindre honradesa.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *