Viernes, 19 de abril, 2019  |  

- 7 noviembre, 2018 -

Sergi Alejos. Portaveu Compromís per Xilxes. Hem tardat vora quatre anys, però sembla que a la fi, totes i tots, incloent-hi el Partit Popular,... La veritat us farà lliures

Sergi Alejos. Portaveu Compromís per Xilxes.

Hem tardat vora quatre anys, però sembla que a la fi, totes i tots, incloent-hi el Partit Popular, reconeixen de la necessitat de pujar la taxa de residus del Consorci.

Crec que a ningú li agrada pujar impostos, igual que crec que totes les persones tenen un mínim de coneixement matemàtic i saben que per quadrar un balanç, els ingressos han de ser iguals a les despeses.

I això és exactament el que va passar a la darrera reunió del Consorci de Residus. El representant de la Diputació i del Partit Popular Mario Garcia, així ho va reconèixer.

Aquest necessari Consorci, es va crear ple de demagògia per la majoria dels seus fundadors, i no per la part tècnica, si no per uns polítics que no van saber estar a l’alçada del que es podia esperar d’ells.

Tot servei té un cost, i eixe cost s’ha d’assumir sí o sí pels seus integrants. En aquella època en la que el mapa únicament es pintava de blau, van (ells), tal vegada per incapacitat, tal vegada per utilitzar la tècnica de l’estruç, van fer el que millor se lis dona: “fugida endavant”, i com? Molt senzill, no aplicant tot el contracte (amb la corresponent acumulació d’una immensa quantitat de factures al calaix) i establint unes taxes irreals, el que en termes empresarials s’anomena dumping.

I tot per què? Doncs perquè la gestió de residus no dona vots, és un servei a prestar, però ja s’han encarregat (els mateixos) en fer-los impopulars, com si no fos una qüestió de primer ordre.

Fa dos anys, vaig votar a favor d’un increment de taxa que buscava aproximar els costos amb els ingressos. I ja sabeu la que em va caure per part de l’oposició i alguns altres. A lo millor vosaltres no us recordeu, però jo sí. Per sort el temps ho fica tot al seu lloc, i així ha sigut.

Al ple del Consorci del dimecres 31, es va fer història. Sonarà una mica exagerat, però que el principal partit de l’oposició i creador d’aquest Consorci reconega que les despeses són correctes i que cal més ingressos per poder fer-lis front, és un gran avanç. Déu anys els ha costat.

El seu vot en contra el van explicar pel seu desacord en el com es fa la distribució en el cas d’alguns tipus d’empreses i negocis. El PP, a través de Mario García, es van comprometre a presentar una proposta de distribució d’aquest necessari increment.

Alguns altres assistents que també van votar en contra, no van voler explicar ni els motius ni les seues contrapropostes. Estan en el seu dret.

Quan es parla de pujar impostos és delicat i a ningú li agrada, però el que no es pot fer és enganyar a la gent. Els nostres veïns i veïnes han de saber la veritat, que estem en el Consorci més barat del País Valencià, i el principal motiu és perquè, per no parlar clar i ser impopular, s’està cobrant menys del que costa el servei. I això també és herència rebuda. De fet, el Consorci del Nord de la Província té una quota de 74,04 euros per habitatge, un 12% més cara que la que es proposa per als nostre pobles.

Hi ha municipis que per mitigar l’impacte sobre els veïns de la pujada d’aquesta taxa, van reduir  impostos municipals; uns altres com Xilxes, es van construir un Trinquet d’1 milió d’euros que encara estem pagant. Qüestió de prioritats.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *