Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 19:48

La Universitat per a Majors de l'UJI participa en la coordinació del curs interuniversitari de mobilitat ETHERIA

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

El formació s'ha presentat durant la Trobada de Programes Sènior de la Xarxa Vives celebrada a Barcelona

Castellón Información 

La Universitat per a Majors de l'UJI participa en la coordinació del curs interuniversitari de mobilitat 'Patrimonis de la Humanitat' amb el qual s'inicia el projecte ETHERIA, un programa interuniversitari de formació permanent sènior dirigit a públic a partir de 55 anys. El curs s'ha presentat durant la Trobada de Programes Sènior de la Xarxa Vives celebrada a Barcelona.

Durant dos anys, les universitats de Tarragona, Barcelona, Lleida, Andorra i Castelló, que han sigut les promotores, han estat treballant conjuntament a fi de poder oferir el primer curs interuniversitari sènior. Aquest repte abasta una nova proposta pedagògica, tant per a l'alumnat com per al professorat que hi participa, a través de la combinació d'aprenentatge en línia i pràctiques presencials. La coordinació tècnico-pedagògica del curs serà realitzada per Roger Esteller, docent i expert de l'UJI en aquesta matèria, a més de gran coneixedor dels programes per a majors.

En aquesta primera edició, participaran 46 estudiants de les universitats de la Xarxa Vives. Concretament, vint estudiants de la Universitat per a Majors de l'UJI, deu de la Universitat de Barcelona, sis de la Universitat de les Illes Balears, quatre de la Universitat d'Alacant, tres de la Universitat Ramón Llull i un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, un de la Universitat de Lleida i un de la Universitat de Girona.

Durant aquest curs, els estudiants descobriran alguns dels patrimonis de la humanitat de l'entorn més pròxim, com són l'art rupestre de l'arc mediterrani (1998), el conjunt arqueològic romà de Tàrraco (2000), les esglésies romàniques de la vall de Boí (2000), la vall del Madriu-Perafita-Claror i el Modernisme (1984 i 2005 respectivament).
VI Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives

En la VI Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives s'ha oferit una sessió formativa centrada en les aportacions de l'alumnat sènior a les universitats i com es pot aprofitar la relació intergeneracional a l'aula. També s'han presentat els resultats del segon informe periòdic sobre l'estat dels programes universitaris per a majors. El grup de treball ha acordat, a més, les noves accions que formaran part del pla de treball 2019-2020.