Jueves, 20 de junio, 2019  |  
Un estudi revela que la meitat dels estudiants de l’UJI no cuiden la seua alimentació ni fan exercici físic Un estudi revela que la meitat dels estudiants de l’UJI no cuiden la seua alimentació ni fan exercici físic

- 12 octubre, 2018 -

La investigació de UJI Hàbitat Saludable aborda altres aspectes com el consum de tabac i alcohol, la sexualitat, o l'ús d'internet Un estudi revela que la meitat dels estudiants de l’UJI no cuiden la seua alimentació ni fan exercici físic

La investigació de UJI Hàbitat Saludable aborda altres aspectes com el consum de tabac i alcohol, la sexualitat, o l’ús d’internet

Castellón Información

El programa UJI Hàbitat Saludable ha coordinat enguany l’estudi Estils de vida i salut en l’estudiantat de l’UJI, una iniciativa que ha permés configurar una radiografia dels comportaments de l’estudiantat relacionats amb la salut que estan més vinculats amb les malalties o trastorns que tenen una major prevalença en l’actualitat: el consum de tabac i alcohol, l’alimentació o la sexualitat, malalties o trastorns que tenen una major prevalença en l’actualitat.

En aquesta investigació, en la que van participar 2.601 estudiants i estudiantes de la Universitat Jaume I s’observa, respecte a l’alimentació, com un 45% admet que la cuida poc o gens i assenyalen la rellevància de factors com la falta de temps, el desconeixement, el reforç a curt termini o la falta de motivació. A més, els resultats permeten apreciar com quasi la meitat dels participants reconeixen no realitzar exercici físic i, en cas que en facen, no sempre compleixen les recomanacions establides per l’Organització Mundial de la Salut (2010).

Respecte al consum de substàncies, els resultats mostren com un 16%, consumeix tabac mentre un 92,8% reconeix haver consumit alcohol, encara que presenta una freqüència molt minoritària d’ús diari. Entre les motivacions que els comporta es troben sentir eufòria, fer relacions socials i evadir problemes.

Pel que fa a la sexualitat, quasi un quart de la població informa tenir problemes relacionats, en certa mesura, amb la por a les infeccions de transmissió sexual o els embarassos, però també amb els complexos sexuals o la vergonya. Segurament, això es relaciona amb el fet que al voltant d’un 20% de la població estudiantil haja tingut dificultats amb la seua resposta sexual. A més, al voltant del 60% no utilitza el preservatiu de manera sistemàtica en coit vaginal i el 85% en coit anal. No obstant això, solament un 16,6% informa haver-se realitzat les proves de detecció d’anticossos.

Altres temes que es destaquen es relacionen amb nous fenòmens (com el consum d’internet) i problemes més antics (com l’insomni). Pel que fa a l’ús d’Internet, l’estudi ofereix certa exposició al risc en la població d’estudiants, si tenim en compte com al voltant del 70% considera que roman en Internet més temps del que pretenia i quasi el 40% reconeix que sol interferir en les seues obligacions. A més, segons els resultats, la mala qualitat del son seria un altre dels problemes prevalents entre la població estudiantil, que afectaria quasi la meitat dels estudiants i a un terç la majoria de dies.

A partir d’aquesta anàlisi sobre els estils de vida i les principals problemàtiques que, en l’àmbit de la salut, podrien exposar a una disminució de la qualitat de vida dels estudiants i estudiantes, des de la Universitat Jaume I es reafirma l’esforç de proposar accions que consoliden les competències de salut entre els estudiants, incrementant les seues fortaleses i transformant possibles vulnerabilitats per gestionar adequadament els factors de risc amb els quals conviuen.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *