Miércoles, 3 de junio, 2020  |  
La UNED aborda el paper i el compromís de l’Església amb la Transició a la Democràcia a Vila-real La UNED aborda el paper i el compromís de l’Església amb la Transició a la Democràcia a Vila-real

- 22 octubre, 2019 -

El professor Josep Sanahuja donarà respostes a aquesta qüestió el 24 d’octubre La UNED aborda el paper i el compromís de l’Església amb la Transició a la Democràcia a Vila-real

El professor Josep Sanahuja donarà respostes a aquesta qüestió el 24 d’octubre

Castellón Información

Aquest dijous 24 d’octubre a les 19.00 en la UNED de Vila-real, tindrà lloc un nou lliurament de Conferències Blanques.

En aquesta ocasió i sota el títol: ‘El paper de l’Església en la Transició a la Democràcia’. El professor  Josep Sanahuja, (Teòleg, Historiador i Escriptor), tractarà d’ajudar-nos a respondre si podem dir que l’Església s’ha compromés amb la Transició a la Democràcia?

El camí que recorre l’Església ens porta a poder parlar de dues Església:

a) els partidaris de la reforma al front de la qual estava el Cardenal Tarancón donat suport pel Papa Pau VI.

b) els que volen seguir amb el nacional-catolicisme, i els representants del qual eren, entre altres, els Bisbes Josep Guerra Campos i Marcelo Gonzalez, la Germanor de Sacerdots, Blas Piñar i Força Nova.

Tracten de traïdors als quals intenten portar a acabe la doctrina de conciliar, i posa tots els mitjans per a desprestigiar-los, el molt conegut el lema: ‘Tarancón a la paredassa”, no obstant això, els moviments de l’HOAC i de la JOC van pressionar a la jerarquia eclesiàstica perquè s’independitzara del règim, seguint la doctrina del Vaticà II.

Mort el dictador, l’Església proclama la seua neutralitat respecte als partits polítics…que paper va jugar l’Església en la Transició, és el que el Professor Sanahuja tractarà d’explicar.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *