Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:59

La Universitat Jaume I reforça les eines TIC i dota un centenar de càmeres web a les aules

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

La incorporació permetrà retransmetre en directe i gravar la classe de cara al curs semipressencial 2020/2021

Castellón Información

La Universitat Jaume I treballa des de fa setmanes per tal d'enfortir el suport TIC a la docència per a l'inici semipresencial del curs 2020-2021. Les actuacions inclouen millores en equipaments, en el programari i també en l'oferta de cursos de formació digital per al personal docent i investigador. A més, també s'ha traslladat una petició d'ajuda addicional al Ministeri d'Universitats que inclou la incorporació de personal tècnic i pedagògic de suport, entre altres.

UJI-Eva Alcón càmeres web curs 2020/2021

Una de les tasques que ja va començar a desenvolupar-se durant el mes de juny és la dotació de càmeres web en més d'un centenar d'aules docents. La rectora de l'UJI, Eva Alcón; el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra, i el comissionat de la rectora per a l'Impuls Digital, Francesc Esteve, han visitat una de les aules on ja s'ha instal·lat aquest nou equipament que permetrà retransmetre en directe i gravar la classe per tal de facilitar la consulta posterior a través de l'Aula Virtual en cas que siga necessari. Aquestes càmeres web estaran connectades amb el sistema informàtic i micròfon de l'aula i facilitaran també la projecció de presentacions i de la pissarra digital.

El reforç d'eines TIC per part de la Universitat Jaume I amb vista a l'inici del curs 2020-2021 també inclou la contractació de la llicència de Google Education per tal de disposar de la possibilitat de gravar i guardar en Drive les videoconferències, fer reunions o classes de fins a 250 participants o retransmetre esdeveniments públics en directe. Com que des de fa uns anys, l'UJI ja utilitza a escala institucional les eines de Google (correu, calendari, etc.) s'avança en aquest entorn integrat per a l'usuari i facilita així la tasca tant del professorat com de l'estudiantat.

També s'està executant un projecte per a automatitzar la realització de classes en remot amb l'equipament de les aules d'informàtica, s'ha publicat la convocatòria per a l'adquisició d'equipament de laboratoris i de programari docent i s'ha ampliat la Infraestructura de Xarxa de l'UJI (UJInet), que ha passat d'una connectivitat de 40 a 100 gigabits per segon per a tot el campus.

A més d'aquesta bateria de mesures, també s'ha demanat una ajuda addicional al Ministeri d'Universitats per a la formació digital addicional per al PDI, el PAS i l'estudiantat; la incorporació de personal tècnic i pedagògic de suport i ajudes per a la compra d'equipament per a la docència (ordinadors, càmeres web, accessoris, etc.), especialment per als col·lectius més vulnerables.

Cal destacar que, a l'inici de la pandèmia, la Universitat Jaume I va posar a disposició diverses guies i manuals per a l'ús de les aplicacions (videoconferències) i un Fòrum de Suport al PDI, amb el qual s'han atès centenars de consultes. A més, davant la situació d'emergència es va intensificar i centrar l'oferta de cursos de formació del PDI, d'acord amb el Pla de Formació Docent del Professorat i del Pla UJI Digital, en temes digitals.