Lunes, 19 de agosto, 2019  |  
La Universitat Jaume I commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual amb una taula informativa itinerant als centres La Universitat Jaume I commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual amb una taula informativa itinerant als centres

- 9 febrero, 2019 -

L'objectiu serà sensibilitzar a la comunitat universitària sobre la importància de la cura de la salut sexual i difondre coneixements La Universitat Jaume I commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual amb una taula informativa itinerant als centres

L’objectiu serà sensibilitzar a la comunitat universitària sobre la importància de la cura de la salut sexual i difondre coneixements

Castellón Información

El programa UJI Hàbitat Saludable i el Programa UJI Pride, coordinat per Salusex, participaran en la commemoració del Dia Europeu de la Salut Sexual (14 de febrer) per a recordar la importància que tant els factors físics, com a psicològics i socials tenen per al benestar sexual de les persones i, en conseqüència, per a la seua qualitat de vida. Al mateix temps, aprofitaran per a visibilitzar el perjudici que alguns hàbits, com el consum d’alcohol, tenen per a la salut sexual i el benestar en general.

Per això, durant els dies 12 i 14 de febrer, una taula informativa itinerant recorrerà el campus de la Universitat. L’objectiu serà sensibilitzar a la comunitat universitària sobre la importància de la cura de la salut sexual i difondre coneixements ajustats que permetin transformar alguns estereotips i mites associats a la sexualitat. En concret, el dimarts 12, se situarà en la Facultat de Ciències Humanes i Socials i la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i el dijous 14, en la Facultat de Ciències de la Salut i l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

Durant aquesta setmana també s’iniciarà la inscripció del curs ‘Salut i Drogues: prevenció i reducció de riscos’ que buscarà conscienciar a l’estudiantat universitari sobre l’impacte del consum de substàncies en la salut, així com dotar d’eines per a dur a terme accions preventives. El curs, s’ha reconegut amb un crèdit ECTS. Al mateix temps, es visibilitzaran els recursos que a la Universitat Jaume I atenen la cura de la nostra salut sexual com: el Centre Sanitari, la Unitat de Recerca Sobre Sexualitat i Sida i el Punt Violeta/Rainbow.

Segons l’estudi realitzat sobre els estils de vida en l’estudiantat universitari, al voltant del 24% no sentia satisfacció amb les seues relacions sexuals per diferents motius com: els complexos, la vergonya o la por a les Infeccions de Transmissió Sexual. No obstant això, només el 60% utilitzava el preservatiu de manera sistemàtica.

Amb aquestes accions, l’UJI continua sumant esforços per a potenciar la universitat com un entorn promotor de salut en pro del benestar de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *