Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:59

L'UJI aborda en un curs d'estiu la relació entre representació artística i el pensament mític i científic

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

El programa s'inicia el 10 de juliol amb la ponència 'Déus i ídols. La imatge religiosa més enllà de l'obra d'art', impartida per Pablo González 

Castellón Información

La Universitat d'Estiu 2019 ha programat per als dies 10, 11 i 12 de juliol de 2019 el curs 'Art, ciència i màgia. La imatge entre el mite i el coneixement'. El curs, dirigit pels professors del Departament d'Història, Geografia i Art de l'UJI Víctor Mínguez i Pablo González, tindrà lloc a la Llotja del Cànem.

'Art, ciència i màgia. La imatge entre el mite i el coneixement' analitzarà els dos pols entre els quals es van moure la representació artística medieval i moderna; el pensament mític i el científic. En aquest sentit, les arts van sentir atracció tant per la concepció màgica del món, com per convertir-se en un medi d'investigació i coneixement del cosmos sensible. Ambdós mons no van estar sempre clarament separats i tant la ciència com la màgia es conjugaren per buscar, en la pintura i l'escultura, la fi última de l'art: la veritat.

El curs està adreçat a estudiantat dels graus d'Història, Història de l'art, Història i Patrimoni, Turisme i Belles Arts; de màster en Història de l'Art i Història; de l'Escola de Doctorat; a professionals del patrimoni cultural i del turisme, i al públic general.

El programa s'inicia el 10 de juliol amb les ponències 'Déus i ídols. La imatge religiosa més enllà de l'obra d'art', impartida per Pablo González de la Universitat Jaume I; 'La imatge del turc en el sud d'Europa: dels viatges a Constantinoble a l'enemic imaginat' per Borja Franco Llopis, de la UNED; 'Art, ciència i antiguitat en l'Espanya de l'edat moderna» a càrrec de David García López, de la Universitat de Múrcia, i una taula redona amb els ponents.

El dijous 11 de juliol s'inclouen les ponències 'Frankenstein o el modern Prometeu' impartida per Teresa Sorolla de l'UJI; 'Mons subterranis: volcans, ciència i religiositat en el barroc hispà', amb Juan Chiva de la Universitat de València; 'Napoleó taumaturg' de Víctor Manuel Mínguez de la Jaume I; i, per finalitzar, una taula redona amb els participants.

Per últim, durant la jornada de divendres 12 de juliol es visitarà el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat.