Domingo, 5 de julio, 2020  |  
El Trovam converteix la ciutat de Castelló en l’epicentre de la música i cultura valenciana El Trovam converteix la ciutat de Castelló en l’epicentre de la música i cultura valenciana

- 11 noviembre, 2019 -

La Fira Valenciana ha aconseguit reunir una quantitat de 15.000 assistents i un mig centenar d'especialistes del sector El Trovam converteix la ciutat de Castelló en l’epicentre de la música i cultura valenciana

La Fira Valenciana  ha aconseguit reunir una quantitat de 15.000 assistents i un mig centenar d’especialistes del sector

La Fira Valenciana de la Música ha arribat aquests dies a la ciutat de Castelló, concretament del 7 al 9 de novembre. Aquest esdeveniment ha emplenat els carrers de Castelló de cultura, música i experiències. Han sigut moltes les persones que han gaudit de la fira valenciana (concretament 15.000 persones), i en general, l’ambient ha sigut molt festiu i inclós, íntim. El Coordinador General del Trovam Armand Llacer ha manifestat que la finalitat és “descobrir el gran talent valencià” però també d’altra banda de l’Estat, ja que: “Tenim vora 60 bandes actuant durant tres dies en la ciutat de Castelló en tres o quatre escenaris diferents”.

Tàrsila Beltran/Castellón Información

La Fira Valenciana de la Música ha esclatat en diferents llocs de la ciutat de Castelló com ara, el Pub Terra, l’Auditori de Castelló (amb la sala simfònica, l’escenari Turia, la Cambra i la Magic box), el Teatre Principal, l’escenari À Punt i, finalment, l’escenari de la Plaça Major. Aquesta dispersió d’escenaris i actuacions musicals d’estils diversos que van des del pop, rock, rap, electrònica, ritmes urbans, folk, jazz al blues han encès passions entre els i les assistents de la Fira Valenciana. 

Trovam 2019

Imatge cedida per Andreu Esteban Sebastià

De fet, Miguel Angel Morán, assistent del Trovam des de fa quatre anys manté que “l’únic problema és que alguns concerts se solapen i caldria organitzar els horaris d’altra manera, pense”. Amb tot, German Sibera, també assistent assegura que aquest és un punt positiu perquè motiva que hi hagi un públic molt divers. 

El primer dia del Trovam tocaren una totalitat de dotze artistes a diferents punts de la ciutat. Així doncs, entre aquestes actuacions destaquen l’artista Joan Dausà, qui va tocar a la sala Simfònica de l’Auditori. Per altra banda, el Pub Terra va ser llar de dos grups que van animar prou el seu ambient: AA Mama i Side Chick. 

El divendres, per altra banda, va acollir una totalitat de dinou artistes diferents arreu de tota la ciutat. Els noms que destaquen entre aquestes actuacions són Mishima, La Plata, Egosex, Émbolo o Pau Alabajos. 

Trovam 2019

Imatge cedida per Andreu Esteban Sebastià

Un dels assistents, Manu Llacer, ha valorat l’acollidora organització ja que ja va tocar l’any 2016 en un projecte de cantautor. “Des d’aleshores sempre intente vindre i recolzar aquesta activitat tan constructiva que fan aquí a Castelló”, manifesta l’artista. Per altra banda, Marta Braulio lamenta que no es done més promoció al festival. 

El dissabte va acomiadar la Fira Valenciana de la música amb uns 33 artistes dalt dels seus escenaris. Entre els grups més desitjats de la nit van destacar el cap de cartell, León Benavente, Lula, El Diluvi, Feliu Ventura, Suu o Prozak Soup. 

El Trovam ha gaudit també de tota classe d’activitats culturals i xerrades formatives com ara la Taula de debat: Polítiques públiques transversals dirigides al sector musical per al període 2020-2024”, la “Taula de debat: Sector musical, una mirada diferent” o bé, la conferència “¿Què ha d’aprendre el sector musical de la candidatura Valencia Capital Mundial del Disseny 2022?”. 

La Fira Valenciana de la Música es va inaugurar amb la presència del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz i el director de la Fira Valenciana de la Música, Joan Gregori Maria.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *