Martes, 28 de enero, 2020  |  
Vint treballadors s’incorporen a Betxí a partir de juliol per tal de mantindre tasques de neteja Vint treballadors s’incorporen a Betxí a partir de juliol per tal de mantindre tasques de neteja

- 21 junio, 2019 -

Els aturats entraran per fer tasques de neteja dels barrancs de les Vinyes de Piquer i del Solaig Vint treballadors s’incorporen a Betxí a partir de juliol per tal de mantindre tasques de neteja

Els aturats entraran per fer tasques de neteja dels barrancs de les Vinyes de Piquer i del Solaig  

Castellón Información

L’Ajuntament de Betxí, com fa set anys, realitza una selecció de vint treballadors des de la llista de l’INEM per tal de contractar més personal per a mantindre el poble en millors condicions els mesos de juliol, agost i setembre. El primer grup de treballadors agraris, que es conformaria per sis persones, entrarien a partir de l’1 de juliol. Aquest primer grup treballarà fins agost, mentre que els mesos de setembre i agost, les brigades comptarien amb 7 persones respectivament. Els treballadors faran tasques de neteja del terme municipal, com ara dels barrancs de les Vinyes de Piquer i del Solaig. Aquesta neteja suposarà una millora dels cabals fluvials, per la qual cosa, es limitarà la reproducció dels mosquits tigre.

betxí_mosquits_2

L’objectiu d’aquesta iniciativa no és només oferir treball a aquelles persones que es troben a l’atur, sinó també millorar les condicions de vida dels habitants del poble. Amb la neteja del cabal, també s’evitaran greus problemes en l’època de les pluges torrancials de la tardor pròxima. La iniciativa ha aconseguit lluitar contra l’atur del poble, ja que Betxí ha reduït progressivament la taxa d’atur durant els últims anys, de forma que, comparativament, l’actual taxa d’atur és menor que la del 2009. Aquest fet es deu, fonamentalment, a la recuperació econòmica de la població, però també té importància la labor que s’hi ha dut a terme des dels serveis socials i mecanismes ‘autòctons’ com la Bossa de Foment de l’Ocupació Local.

Amb tot, molt lligat a la baixada de l’atur, també hi està l’augment de les subvecions. Fonts del consistori confirmen la seua satisfacció per haver aconseguit 43 943 euros per tal de donar treball a 20 persones. La iniciativa ha rebut més quantitat de subvencions des que va començar, tenint en compte que al 2013 es van destinar 15 809 euros, i amb això, més persones han obtingut treball aquestos mesos.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *